FIA направи някои промени в правилата за WRC

Main September 9, 2010 | Auto-Press.net A- A+ 1360 views | no comments


От следващата година най-важната промяна е че всяко рали от календара трябва да има в последния си ден специален етап, който трябва напълно да бъде предаван по телевизията. Победителят в този етап ще получи допълнителни три точки за годишното класиране, а вторият и тpетият съответно две и една.

През следващия сезон колите в категорията Super2000 ще бъдат само с атмосферни двигатели с ходов обем до 2000 см3, както и тази година. За един сезон екипажът ще има право само на три мотора, като първият може да бъде заменен едва след четвъртия етап, а останалите два са за другите девет етапа от първенството.

От 2011-а година, за да се повиши зрителският интерес, интервалът между всички стартиращи автомобили ще е само една минута. Предвижда се и възможност FIA, съвместно с промоутера на WRC, да открие академия за млади пилоти.

 
Keywords:   super2000, wrc
 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...