Chery ще прави Fiat и Alfa в Китай

Main August 8, 2007 | Auto-Press.net A- A+ 835 views | no comments

- 175 000 автомобила годишно
- Производството започва през 2009 година

Вчера Fiat Group Automobiles и Chery Automobile подписаха меморандум за разбирателство за създаването на нов венчър (50:50), който ще се занимава с производството и дистрибуцията на автомобили с марката Fiat, Alfa Romeo и Chery. Според предварителните данни, годишното прлоизводство ще бъде около 175 000 автомобила годишно, а самото сглобяване на колите се очаква да стартира през 2009 година.

"Представянето на марката Alfa Romeo в Китай представлява историческа стъпка, която поставя началото на присъствието на една от най- атрактивните марки на европейската индустрия на най- бързо развиващият се автомобилен пазар през последните години, заяви Серджио Маркионе, изпълнителен директор на Fiat Group и Fiat Group Automobiles. "Навлизането на китайския пазар на този етап е изключително важна стъпка в нашия план по освежаването и разширяването на международния бизнес на Alfa Romeo, допълва г-н Маркионе.

"Подписването на меморандума за разбирателство дава на Chery и Fiat Group Automobiles възможност да представят легендарната марка Alfa Romeo на клиентите в Китай. Автомобилите на Alfa Romeo и Fiat ще бъдат допълнение към нашата вълнуваша гама коли и ще подобрят конкурентноспособността на Chery в света, заяви от своя страна г-н Тонгуао, президент и генерален мениджър на Chery Automobiles.

В момента Chery Automobiles е най- успешната автомобилна фирма в Китай. Компанията разполага с десет модела и в момента е най- големият износител на страната. През миналата година, продажбите на Chery са достигнали 302 478 автомобила.

Много е вероятно, първият модел на Alfa Romeo, който ще се произвежда в Китай, да бъде седанът 159. След това може да се очаква и появата на Alfa 147. Колите ще бъдат предназначени за китайския пазар.

 
 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...