Chevrolet Volt на цена от 42 000 евро в Германия

Main March 8, 2011 | Auto-Press.net A- A+ 6241 views | no comments

По време на международното изложение в Женева, което започна през миналата седмица, Chevrolet обяви, че електрическият й модел с увеличен пробег- Volt, ще се предлага в Германия на цена от 41 950 евро. От компанията коментират, че автомобилът ще стъпи на местния, а и на останалите европейски пазари, с богато стандартно оборудване, като цената му в другите държави от континента ще бъдат сравними с тази в Германия.

"Вярваме, че Volt е най- доброто решение за планетата в момента, когато става въпрос за безпроблемно движение на ток, коментира Уейн Бранън, президент и изпълнителен директор на Chevrolet Europe. Електрическият модел на компанията ще пристигне на европейския пазар с осемгодишна/160 000 километра гаранция за задвижващата си система Voltec и литиево- йонната си батерия.

Chevrolet Volt идва с автономност на движението от около 560 километра, като първите 40 до 80 километра могат да бъдат покрити, използвайки само електрическа енергия. Когато нивото на заряда на батерията намалее до определена степен, незабележимо се активира бензиновият двигател с вътрешно горене и генераторът, увеличавайки пробега до над 500 километра с един резервоар бензин. Електрическият модел с увеличен пробег е в съсотяние да се ускори от 0 до 100 км/ч за около 9 секунди и да развие максимална скорост на движение от 161 км/ч. Презареждането на батерията отнема между три и четири часа.

 
 

 
 

Comments

 
Gravatar photo
slav, (over 13 years ago)
General Motors обяви, че избрани дилъри на Chevrolet в САЩ са започнали да приемат заявки за покупка на Chevrolet Volt 2011, първият електрически автомобил с удължен пробег. След представянето на модела в Щатите, Volt ще се предлага и на световните пазари, първите от които ще са тези на Европа и Китай през 2011.

В САЩ, Volt ще се продава на цена от 41 000 долара, но след приспадането на федералните данъчни облекчения, стойността на автомобила ще спадне до 33 500 долара

Убеден в цялостната стойност и значимост на Volt, Chevrolet ще предлага модела с лизингова програма в САЩ, която включва месечно плащане по-ниско от $350 при 36 месечна схема. Доставките за клиенти са планирани да започнат за американските щати Калифорния, Ню Йорк, Мичиган, Кънектикът, Тексас, Ню Джърси, а за района на столицата Вашингтон - по-късно тази година, като производството ще бъде ограничено.

Chevrolet Volt е единственият електрически автомобил на пазара, който може да функционира при всякакви климатични условия, без притеснение, че ще изостави пътниците си заради изразходване на електрическия заряд на батерията. Той може да измине над 500 км. с един резервоар гориво и се задвижва с помощта на електричество през цялото време. В рамките на първите 60 км. Volt се задвижва с помощта на електричеството съхранено в литиево-йонната акумулаторна батерия с капацитет 16 кВтч, без да отделя никакви емисии. Когато електричеството в батерията спадне под определено равнище се активира двигателят с вътрешно горене, който задвижва генератор, осигуряващ пробег от 450 км. при пълен резервоар с гориво.

В зависимост от вида на данъчната политика, клиентите на Volt в САЩ могат да се възползват от 0 до 7 500 долара данъчни облекчения, както и от различни щатски и местни отстъпки, в зависимост от местните условия. Купувачите в някои от щатите са облагодетелствани от допълнителното удобство за движение по така наречените High-Occupancy Vehicle (HOV) ленти за движение, даващи право на движение само за автомобили с няколко пътници и екологични модели, като например хибриди.

Chevrolet Volt е оборудван със стандартна 120-волтова букса за зареждане, която дава възможност на притежателите му да използват за целта стандартната електрическа мрежа. Първите 4 400 клиента на Volt ще получат безплатно и 240 волтова зарядна станция с включено безплатно инсталиране. Това е част от разработената от Американското министерство на енергетиката програма за инсталиране на приблизително 15 000 240-волтови зарядни станции в Щатите.

Клиентите на Volt имат привилегията да разполагат с най-модерните съвременни технологии. Chevrolet Volt модел 2011 ще бъде оборудван със системи за комуникация и развлечение от най-високо ниво. Те включват навигационна система със стандартен седеминчов тъчскрийн екран и енергийно ефективна премиум аудио система Bose.

Volt е първият модел на GM в САЩ, който предлага петгодишно ползване на услугите на OnStar Directions and Connections, включващо стандартно система за изпращане на автоматичен сигнал при катастрофа до централата, сигнал за откраднат автомобил и навигационна система. Volt ще разширява функциите си с предлаганите от OnStar модерни технологии за безопасност и сигурност с въвеждането на мобилните приложения на OnStar, които свърват автомобила със смартфона на собственика.

Притежателите на Volt в САЩ ще получат най-пълната и продължителна по рода си гаранция за акумулаторите и автомобила, предлагана за електрически автомобил. Литиево-йонната батерия с капацитет от 16 кВтч е с гаранция от 100 000 мили (160 000 км.) и може да бъде прехвърлена без допълнителни формалности и такси и върху евентуални нови собственици на автомобила през този период.
"Опел Ампера" ще струва 42 900 евро - 14 ное
"Шевролет" дава 8 години или 100 000 мили гаранция на батериите на "Волт" - 20 юли
Направи ли "Нисан" колата на бъдещето - 05 авг
Хибридът "Шевролет Волт" е готов за серийно производство - 16 сеп
Стартовата цена на електромобила с разширен обхват "Шевролет Волт" в САЩ ще е 41 000 долара. Това съобщиха във вторник вечерта от "Дженерал мотърс".

Като се калкулират данъчните облекчения, цената на колата може да падне до 33 500 долара. GM ще предлага "Волт" и на лизинг за три години срещу първоначална вноска от около 2500 долара и месечна такса от 350 долара. Електромобилът ще се продава първо в Калифорния, Ню Йорк, Мичиган, Кънектикът, Тексас, Ню Джърси и столицата Вашингтон.

"Шевролет Волт" има запас от ход от 340 мили (около 550 километра). През цялото време автомобилът се задвижва от електромотор с мощност 150 к.с. и максимален въртящ момент от 350 Нм. Около 65 километра "Волт" може да измине, като използва съхранената в батериите му енергия. Според разчетите на "Шевролет" покриването на тази дистанция би струвало 1 евро срещу около поне 6 евро за кола с традиционен мотор.

След изтощаването на акумулаторите малък бензинов мотор започва да работи като генератор и осигурява нужния на електродвигателя ток. Няма данни обаче какъв е разходът на гориво в този режим. Очакванията на шефовете на GM са той да е около 1 л./100 км.

Електромобилът на GM ще е снабден с кабел за заряд от стандартна електроинсталация (120 волта). Първите 4400 клиенти ще получат като подарък станция за бърз заряд. Батериите на електромобила "Волт" ще имат гаранция 8 години или 100 000 мили (около 161 000 км).

Базовото оборудване за безопасност на "Шевролет Волт" включва три въздушни възглавници (включително и за коленете на водача), странични въздушни завеси, стабилизираща програма и система за контрол на сцеплението. Всеки автомобил е снабден и с навигационна система със седеминчов дисплей и енергоспестяваща аудиосистема от Bose.

Не липсват също круиз-контрол, автоматичен климатик с две зони, автоматична скоростна кутия с три режима на работа (нормален, спортен, планински), бордови компютър и т.н. Като опции се предлагат само кожен салон, асистент за паркиране, камера за заден ход и различни джанти.

Електромобилът на "Нисан" идва през декември


Фотограф: Нисан

Първите доставки на електрическия модел "Нисан Лийф" ще са факт през декември, като колата ще се предлага в американските щати Калифорния, Вашингтон, Орегон, Аризона и Тенеси, съобщиха от компанията. Тези райони са предпочетени, защото в тях са намерени партньори за изграждането на инфраструктурата от зарядни станции.

През януари следващата година "Лийф" ще започне да се предлага в Тексас и Хавай, а до есента ще може да се поръча на цялата територия на САЩ. По подобие на GM и от "Нисан" обявиха, че батериите на колата ще имат 8 години или 100 000 мили гаранция.

За разлика от "Шевролет Волт" "Нисан Лийф" е чист електромобил и се задвижва от електромотор с мощност 107 к.с. и постоянен въртящ момент от 210 Нм. С един заряд на батериите колата изминава 160 километра.

В зависимост от тарифите в различните европейски страни покоряване на тази дистанция ще струва между 1.44 и 3.29 евро. "Нисан" обяви, че "Лийф" ще струва 32 780 долара, като също ще може да ползва данъчни облекчения за около 7500 долара. Лизинговата схема на колата пък предвижда авансово плащане на 1999 долара и месечна вноска от 349 долара за три години.Обявената от цена е 40 хил долара и засега е ориентировъчна. За 4-местен автомобил от долния среден клас това е невероятно висока цена. А разхода на бензин може да бъде и нулев, ако се изминават до 65 км на ден и ежедневно се зареждат батериите. Технологична ревоюция реално погледнато в автомобилостроенето в наши дни почти няма, а наистина революционните разработки бързо биват задушени от петролния бизнес. Преди около 10 години GM правят електромобол със същото име и отгоре на всичкото е бил доста добре приет от клиентите , но изведнъж се появява някакъв дефект във АБСОЛЮТНО ВСИЧКИ автомобили и компанията си ги прибира. За справка основните акционери на GM са петролни компании. Аctive Wheel на Мichelin, вдухновен от разработка на гениалния Фердинанд Порше; водния двигател, който наистина съществува; дизеловия двигател на Мерцедес, работещ с рапично масло, което може да се рафинира във инсталация, побираща се в гараж; горивните клетки.....и какви ли още неща засега стоят покрити по изследователските институти и ще се появят когато им дойде времето, т.е. когато петролните гиганти решат, че вече не им изнася да ни продават петролни продукти и решат, че искат да ни продават нещо друго.

Volt се предлага с множество стандартни системи и приспособления, осигуряващи безопасността на пътниците. Тези системи включват осем въздушни възглавници (двустепенни предни, странични, за коленете, въздушни завеси), както и електронната стабилизираща система StabiliTrak, с контрол на сцеплението. 80% от конструкцията на Volt е изработена от високоякостна стомана, с което се гарантира безопасността на пътниците.

Chevrolet осигурява и непрекъсната, 24-часова помощ чрез връзка по телефона или чрез интернет. Различните дилъри ще осигурят и специализирани услуги и експерти.
+0

Positive: 0
Negative: 0


 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...