Toyota продаде 3 000 000 хибрида

Main March 8, 2011 | Auto-Press.net A- A+ 6172 views | no comments

Toyota Motor Corporation (TMC) обяви, че глобалните й продажби на хибридни автомобили са преминали границата от 3 000 000 единици. В края на миналия месец, новите регистрации на хибридите на марката са били над 3.03 милиона автомобила.

"Хибридната история на Toyota Motor Corporation започва в Япония през август 1997, с появата на Coaster Hybrid EV. През декември същата година, на бял свят се появява първият в света сериен хибриден автомобил- Prius. Моделът стана достояние на потребителите в Северна Америка и Европа през 2000-та година, неговото второ поколение идва през 2003-та, а третото през 2009-та. През август същата, новите регистрации на хибридни коли на Toyota преминава границата от 2 000 000 единици.

В момента Toyota Motor Corporation предлага 16 хибридни автомобила в около 80 държави в цял свят, а плановете на компанията са за лансирането на още 10 модела преди края на 2012-та година.

 
 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...