Chrysler ще си има всичко и без Daimler

Main July 3, 2007 | Auto-Press.net A- A+ 1115 views | no comments

Както вече е известно американското крило на автоконцерна DaimlerChrysler е вече под крилото на нов собственик – инвестиционната групировка Cerberus.
През май тази година DaimlerChrysler обяви че е продала 80,1% от акциите на своя губещ американски филиал Chrysler Group на частната инвестиционна компания Cerberus Capital Management.
На Chrysler, вече без Daimler, предстои да докаже, че може да се справя и сам без германска помощ и опека. Може би това беше причината Chrysler да демонстрира наскоро автомобилите от моделната си гама за следващата година.
Демонстрацията се състоя на един от изпитателните полигони на компанията, където най-много вниманието на присъстващите привлече Dodge Viper, предлагащ мощност на мотора си от цели 600 к.с.
Освен него компанията демонстрира моделите си Chrysler SRT 300C, Sprinter van, Dodge Ram 3500, Jeep, JT-concept и кросовърът Aspen с хибридно задвижване. Общото мнение на експертите, присъствали на демонстрацията е че новите миниванове на Dodge и Chrysler са истинско разочарование.
Интересното е че бившият собственик на Chrysler в лицето на боса на DaimlerBenz д-р Дитер Цетче изразява увереност в бъдещия успех на закъсалия под негово управление Chrysler. Близките години ще са добри" - твърди Цетче в немския вестник Der Tagesspiegel. Едва ли има сериозно основание именно той да твърди това, след като след сливането, обявено като брак на равни" през 1998 г. на легендарната компания Daimler-Benz и третия по големина в САЩ автопроизводител Chrysler през цялото време на брака" не успя да достигне или да докаже планираният ефект и за двете компании.
Много интересно е друго мнение на д-р Цетче, който смята, че днес е много по-трудно да бъде глътнат" DaimlerBenz: Преди година DaimlerChrysler струваше по-малко от 35 милиарда евро, а сега цената на DaimlerBenz е около 70 млрд. евро.
Главата на Daimler каза още, че компанията планира да ускори работата си над подобряване екологичните показатели на автомобилите, произвеждани от нея.

 
 

Images Gallery


 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...