КИА Седона и Соренто с награда от Американския институт за пътна безопасност

Main July 4, 2007 | Auto-Press.net A- A+ 2978 views | no comments

От американския институт по безопасност на пътищата (IIHS) обявиха, че КИА Седона (Карнивал) и Соренто са получили оценка Good за заден удар. Това е най-високото признание предоставяно от IIHS, което според института е най-добрата защита за хора с различна височина при типичен инцидент в задната част на автомобила.

Стремим се да предлагаме на нашите клиенти все по-качествени автомобили оборудвани със високо ниво на сигурност и безопасност. Поредното доказателство за това са двата модела – Седона и Соренто, които бяха оценени от независима американска организация, заяви г-н Лен Хънт, Главен изпълнителен директор на КИА Моторс Америка.

Оценките на института са разпределени в 4 нива – Добър, Приемлив, Недостатъчен и Слаб. Задният краш тест симулира сблъсък с автомобил при 20 мили в час (32 км/ч) и отчита ефикасността на защитата на главата. Соренто и Седона серийно предлагат активни подглавници, които осигуряват максимална подкрепа и защита на пасажерите при пътни произшествия.

КИА Седона притежава редица награди, между които 5 звезди за сигурност и безопасност от американската асоциация NHTSA за всички места през 2002г., както и престижната награда ‘Gold Top Safety Pick’ от IIHS. Новият модел на марката е заимствал сигурността от своя предшественик, който бе отличен с 5 звезди през 2002г., когато за първи път бе представен пред широка публика. КИА Карнивал (Седона) 2006 предлага високо ниво на сигурност и безопасност – 6 въздушни възглавници, предни активни подглавници, електронно стабилизираща програма (ESP), антиблокираща спирачна система (ABS) с електронно разпределяне на спирачното усилие (EBD), система за контрол на сцеплението (TCS) с подпомагане при внезапно спиране и система за контрол на налягането в гумите (TPMS).

2006 КИА Соренто е носител на най-високата оценка (5 звезди) за сигурност и безопасност на всички пътнически места според вътрешните краш тестове за челен и страничен удар, проведени в съответствие с американския стандарт NHTSA. Това е първата 5 звездна награда на модела за челен удар и петата поред за страничен.

 
 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...