Chrysler - 6.8 милиарда загуби?

Main May 3, 2008 | RS-Auto.bg A- A+ 1851 views | no comments

Откакто Chrysler се намира в частни ръце, компанията не е задължена да представя финансовите си резултати, но според бившия й притежател Daimler AG резултатите за американския концерн за 2007 година може да са загуби в размер на 6.8 милиарда долара. Daimler намекват, че Chrysler са загубили тази сума през последните пет месеца на 2007 година, но подчертават, че тяхното мнение се базира и сметки на базата на международните стандарти за отчет.

Немският автомобилен производител също така съобщава, че налице са загуби в размер на 780 милиона долара за първото тримесечие на 2008 година предимно поради спадащата стойност на автомобилите Chrysler, както и на като цяло слабата финансова политика на американската компания.

Говорител на Chrysler вече каза, че резултатите са подвеждащи, тъй като международните стандарти за отчитане за разлика от американските процедури изопачават представянето на даден автомобилен производител. Пред Detroit Free Press говорителката Кати Хеплер каза, че Chrysler в действителност са направили крачка напред, откакто са собственост на Cerberus Capital Management.

Единствената индикация на Chrysler за финансовото им представяне е било съобщение от миналия месец от страна на изпълнителния директор Боб Нардели, твърдящо, че компанията ще остане непечеливша и през тази година. Преди това Нардели бе казал, че Chrysler ще стане печеливша за тригодишен период.

 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...