Citroen C-Metisse с престижна награда

Main February 26, 2007 | Auto-Press.net A- A+ 1376 views | no comments

На официална церемония, която ще се състои на 8 март 2007, в дните на Женевския автомобилен салон, Citroen ще получи престижното отличие Louis Vuitton Classic Concept Award 2006, което се връчва за най-добър прототип на годината.

Това купе от високия клас с предизвикателен дизайн, с най-високи стандарти на комфорт при пътуването и изключителен респект към околната среда, спечели доверието на авторитетно жури, което се оглавява от Кристиан Филипсен, а негови членове са:

- Серж Белю, главен редактор на сп. Automobiles Classiques
- Ксавие Диксо, дизайнер, директор по иновациите във Vuitton
- Харм Лагаи, бивш дизайнер на Porsche
- Карл-Гюстав Магнусон, бивш дизайнер на Knoll (компания, производител на мебели)
- Самуел Ман, колекционер (победител в LVC Concours Award 2005)
- Гордън Мъри, бивш инженер в F1 Brabham и McLaren
- Лоренцо Рамачоти, дизайнер, бивш директор по дизайна в Pininfarina
- Стюарт Рийд, ръководител на Транспортния факултет в Калифорнийския Арт Сентър Колидж за дизайн.

Представен през 2006 г. на Автомобилното изложение в Париж, C-Metisse е концептуален автомобил, който моментално възбужда човешката страст. С изтеглени линии и пропорции, оцветен в огнено червено, с впечатляващо отваряне на вратите (четири врати и четири равностойни места) и благородните материали, от които е изработено вътрешното оборудване автомобилът веднага предизвиква усещането за модел от висшата класа на купетата в сегмента Grand Tourisme.

Авангардното и интелигентно решение при C-Metisse съчетава в себе си емоционалното и рационално възприятие за автомобила, както и постигането на най-високи екологични норми. Хибридното захранване, подобрената аеродинамичност и намалената маса осигуряват на C-Metisse такива показатели, които са достойни за един истински спортен автомобил (ускорението от 0 до 100 км/ч е само за 6,2 сек. при впечатляващ разход на гориво от 6,5 л за изминати 100 км при смесено управление) и емисии на CO2 от 174 мг/км.

C-Metisse илюстрира по най-добрия начин волята на Citroen да предлага на клиентите си авангардни решения за своето време с дългосрочна проекция в бъдещето, в основата на която е удоволствието от пътуването.

По време на прес дните на изложението в Женева, 6 и 7 март 2007, C-Metisse ще бъде показан на щанда на Louis Vuitton (вход на зали 1 и 2). През останалото време на салона, концептуалния модел ще бъде изложен на щанда на Ситроен (зала 6) заедно с останалите модели на марката, които както C-Metisse символизират напрестанните иновации и динамизъм на марката.

 
 

Images Gallery


 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...