Citroen C4 HDi 110 FAP с отличие на MAAF

Main June 22, 2007 | Auto-Press.net A- A+ 1126 views | no comments

По повод Годишните автомобилни награди за опазване на околната среда 2007, присъждани от застрахователната групировка MAAF, Citroen C4 HDi 110 FAP получи най-високото отличие в категорията "компактни семейни автомобили.

Наградата е още едно признание за последователните усилия на Марката в опазването на околната среда.

- През 2006 на френския пазар сред автомобилите, отделящи по-малко от 115гр/км CO2, първото място заема C1 1.0i с бензинов двигател (с продадени 19 570 броя) и C3 HDi 70 при дизеловите автомобили (с продадени 34 671 броя).

- Пак през 2006, 55 % от продадените автомобили на Марката с двойния шеврон отделят по-малко от 140гр/км CO2, а 24 % по-малко от 120 гр/км.

По време на церемонията, която се проведе в Париж, Тиери Дерез - генерален директор на MAAF Assurances, връчи престижния трофей на Жан Жакмар, търговски директор на Citroen Франция. Отличието се присъжда от жури, в чийто състав влизат автомобилни журналисти, за принос на автомобилните производители в опазването на природата.

C4 HDi 110 FAP се отличи в своята категория на само с факта, че отделя едва 120 гр/км CO2 във версията си, оборудвана с механичната предавателна кутия с електронно управление - BMP6, но и с наличието на филтър за твърди частици, който значително намалява вредните емисии в атмосферата. Повече от 500 000 автомобила Citroen снабдени с филтър за твърди частици се движат вече по пътищата в страната.

Освен дизеловите двигатели HDi и филтъра за твърди частици, които се вграждат почти във всички двигатели с мощност над 100 конски сили, Citroen провежда активна политика по отношение на околната среда чрез прилагането на различни технологии в своите продукти. Това намира непосредствен израз при следните модели:

- C2 и C3 Stop & Start, микро-хибриди, при които разходът на гориво в градски цикъл е намален с 10 % ,

- C3 и Berlingo GNV, при които емисиите на CO2 са намалени с 20 %,

C4 BioFlex, чиито продажби ще започнат през есента, е автомобил от типа Flexfuel, при който горивото ще може да съдържа до 85 % етанол (E85).

Източник: www.citroen.bg

 
Keywords:   Citroen C4, co2, fap, hdi, maaf assurances
 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...