CITROEN DS4: автомобил с 5 звезди от EURO NCAP

Main May 31, 2011 | Auto-Press.net A- A+ 2180 views | no comments


Citroën DS4 получи не само 5 звезди от тестовете EURO NCAP с резултат от 97% за неговите системи за сигурност, но и наградата Euro NCAP Advanced (за нововъведения в пътната безопасност). Преди DS4 същата награда получиха и моделите Citroën C5, новият C4 и DS3. Тези отличия доказват ангажираността на марката да създава технологии, които да бъдат полезни в ежедневието.

Citroën DS4 предлага динамично поведение без да прави никакъв компромис със сигурността и комфорта. Сигурността е от първостепенна важност и се подсигурява от системи (включени в серийното оборудване) като електронен разпределител на спирачното усилие, система за подпомагане при внезапно спиране, интелигентен контрол на траекторията и ESP. Автомобилът е екипиран и със шест въздушни възглавници (предни, странични и завеси).

Комфортът също е поставен на преден план. На водача се предлагат подпомагащи системи за шофиране, Citroën DS4 е оборудван с иновативни, интелигентни решения които доставят комфорт и на пасажерите. Такива системи са например:
- системата за наблюдение на мъртвата точка. Иновативна функция, която посредством появата на светлинен сигнал на огледалото за обратно виждане, предупреждава водача за наличието на автомобил или друго превозно средство в мъртвата зона.
- програмируем регулатор и ограничител на скоростта. Водачът може да запамети до пет различни нива на скорост измежду които да избира когато има промяна на ограниченията по време на път.

Citroën DS4 получи също и наградата Euro NCAP Advanced за своята система Citroën eTouch. Отличието се дава на иновативни системи, които увеличават нивото на сигурност на автомобила. Citroën eTouch е иновативна сервизна услуга, която включва спешни повиквания (тел.112) и повиквания към пътна помощ Citroën (в зависимост от страната). Тези две услуги са безплатни и достъпни 24ч/7дни. Връзката става с помощта на интегрирана SIM карта. В случай на инцидент, местоположението на автомобила може лесно и бързо да бъде установено и по този начин службите да реагират по-бързо.

Citroën eTouch включва и други две системи, достъпни онлайн през профила на клиента MyCITROEN : виртуална сервизна книжка и EcoDriving. С тяхна помощ водачът получава съобщения в случай на механична повреда или такава, свързана със сигурността, както и съобщения за предстоящи операции по поддръжката, консумацията на гориво и емисиите CO2. Тези две услуги са безплатни за времето в което автомобилът в е гаранция.

Марката CITROËN
Динамична и креативна марка, CITROËN лансира през 2010 година, DS3, първият модел от своята отличителна линия, която ще се обогати тази година с моделите DS4 и DS5. С повече от 90 години на креативната технология, CITROËN предлага в своята гама два автомобила 'Full Electric', оборудвани с технологията micro-hybride e-HDi и скоро с 'Full hybrid'- HYbrid4. Марката се обновява също и в областта на услугите със CITROËN MULTICITY, нейното предложение за мобилност. CITROËN, това са 10 000 точки на продажба, 11 500 сътрудници, присъствие в 80 държави и 1 460 000 продадени автомобила през 2010 година.

 
Keywords:   euro ncap
 

Images Gallery


 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...