Citroen Jumpy - лекотоварен автомобил на 2008 година

Main October 29, 2007 | Auto-Press.net A- A+ 1265 views | no comments

С избора на Jumpy за лекотоварен автомобил на 2008 година, Citroen, който се нарежда сред лидерите на пазара на лекотоварните автомобили (VUL), благодарение на идеално съобразената с изискванията на клиентите гама от новаторски модели, за пореден път затвърди позициите си.
Журито на конкурса, състоящо се от специализирани в областта журналисти, представители на 20 европейски страни, обяви своето решение днес, в деня, посветен на пресконференции на Салона в Амстердам. Citroen Jumpy спечели безапелационно като получи 108 от общо 140 възможни точки.

Пуснат в продажба през януари 2007 г., новият Citroen Jumpy вече отчита над 22 000 продадени автомобила в Европа (28 страни). Той перфектно се вписва в гамата, включваща Berlingo и Jumper, която в най-скоро време ще бъде обогатена с появата на Némo, новият базов модел в тази фамилия автомобили, чиято световна премиера се състоя на Салона в Амстердам. Благодарение на тази завършена гама, Citroen успешно покрива почти всички видове нужди на клиентите на лекотоварни автомобили (от 600 кг. до 2 тона полезно натоварване и от 2,5 до 17 м3 полезен обем).

Фактът, че гамата й постоянно е в крак с най-новите тенденции на пазара на лекотоварните автомобили, позволи на Марката, през първите девет месеца на 2007 г., да достигне пазарен дял от 9,6% в Европа (28 страни) и да заеме почетно място на голяма част от пазарите: лидер в Испания, 2ро място в Белгия и 3то във Франция и Португалия. Днес, 1 автомобил с марка Citroen от всеки 5 продадени в световен мащаб е лекотоварен и 1 лекотоварен от всеки 10 продадени автомобила в Европа (28 страни) е с марка Citroen, свидетелство за специалното значение, което Марката отдава на лекотоварните автомобили.

Изцяло обновен в сравнение с предишната си версия, новият Citroen Jumpy спечели симпатиите на членовете на журито в конкурса за лекотоварен автомобил на годината, благодарение на многобройните си качества: забележителен динамичен стил,
разнообразни силуети на каросерията - метални и остъклени фургони, бордови версии, предназначени за трансформации на каросерията и комби версии, предназначени за превоз на пътници, богат избор от възможни комбинации на полезни обем, натоварване и дължина, икономични двигатели с високи динамични показатели, пътно поведение от най-високо ниво, включително и при тежък режим на ползване или в случай, че автомобилът е натоварен, богато оборудване за комфорт и безопасност, като например, задно пневматично окачване, 6 въздушни възглавници и система ESP.

Безспорен лидер в своя сегмент, Jumpy заема достойно място на щанда на Citroen на Салона в Амстердам (зала 7 щанд 07004) редом с другите автомобили от лекотоварната гама (Nemo, Berlingo и Jumper) и новия SUV на Марката, C-Crosser, представен в товарната си версия. На изложението Citroen представя също и концептуалния автомобил Cruise-Crosser, SUV с хибридно дизелово захранване и с 3та ос, използвана в допълнение към четирите задвижващи колела на нестабилни настилки (пясък, сняг).

 
Keywords:   amp, citroen, jumper
 

Images Gallery


 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...