CITROEN НА АВТОМОБИЛНИЯ САЛОН В ЖЕНЕВА 2011

Main March 1, 2011 | Auto-Press.net A- A+ 6048 views | no comments

Източник: www.citroen.bg

ДЪРЗОСТ, КРЕАТИВНОСТ И ТЕХНОЛОГИЯ

По случай 81-то международно автомобилно изложение в Женева, CITROËN представя нова гама продукти, които съчетават креативност, технология и дързост, качества присъщи на Марката.


CITROËN DS4 : ВТОРИЯТ МОДЕЛ ОТ ЛИНИЯТА DS

След CITROËN DS3, DS4 е новото доказателство за Créative Technologie. Той се вписва идеално във философията на линията DS, предлагайки висока стойност по отношение на стила, усещанията, архитектурата и изтънчеността. Избран за най-красив автомобил на годината в конкурс, който събра повече от 60 000 интернет потребители от 62 държави, CITROËN DS4 предлага нов силует с повдигнато купе с четири врати, съчетаващо динамизъм и поливалентност, за недостижими усещания при шофиране. Той се появява заедно с нов концептуален автомобил, DS4 Purple, обект на желание, който фино напомня за шедьоврите на бижутерийното изкуство.


ИНОВАЦИИ В УСЛУГА НА КОМФОРТА, С ТЕХНОЛОГИЯТА МИКРО-ХИБРИД e-HDi, ХИДРАВЛИЧНОТО ОКАЧВАНЕ И НАМАЛЯВАНЕТО НА ЕМИСИИТЕ НА СО2

Иновациите са актуални повече от всякога, с въвеждането на технологията микро-хибрид e-HDi при много модели от гамата, сред които CITROËN Berlingo, представен за първи път в този облик. Хидравличното окачване, запазен знак на Марката в световен мащаб, присъства при моделите С5 и С6 и осъществява уникален синтез между динамизъм и комфорт, който гарантира благосъстоянието на пътниците адаптирайки се към изискванията на пътя за оптимална сигурност. Накрая, CITROËN потвърждава добрите си резултати по отношение на емисиите на СО2 със средно намаление от 5,3 г през 2010 година, за да достигне средно 132,5 г/км.

КОНКРЕТНИ И УДИВИТЕЛНИ РЕШЕНИЯ ЗА МОБИЛНОСТТА С ДВА ЕЛЕКТРИЧЕСКИ МОДЕЛА И CITROËN MULTICITY

Със CITROËN C-ZERO и Berlingo First Electrique, разработен в сътрудничество с Venturi Automobiles®, марката представя на пазара от края на 2010 година два изцяло електрически модела. CITROËN улеснява също и придвижването с новаторската услуга CITROËN MULTICITY, която предлага нови възможности в областта на мобилността, позволявайки на всеки да избере вида транспорт най-подходящ за неговите нужди.

ПРОДЪЛЖЕНИЕТО НА СПОРТНОТО ПРИКЛЮЧЕНИЕ СЪС CITROËN DS3 WRC

CITROËN продължава своето спортно приключение с новия CITROËN DS3 WRC. Ангажиран в Световния рали шампионат 2011, той отговаря на новите изисквания, които влизат в сила тази година. Целта на марката е да спечели седма титла в Световния рали шампионат при конструкторите.


ДЪРЗОСТ И КРЕАТИВНОСТ С КОНЦЕПТИТЕ CITROËN METROPOLIS, C3 RED BLOCK И C6 SCALA
Плод на дизайнерския отдел на Марката, който се намира в Шанхай, концептуалния автомобил CITROËN METROPOLIS, представен по време на Международното изложение и видян от 10 000 посетители, се появява за първи път на европейска земя. Истинско артистично творение, този концептуален автомобил въплъщава желанието на CITROËN да предлага новаторски продукти в областта на престижните автомобили, в Европа и в Китай - държава, станала втория по обем пазар на Марката.
Със C3 Red Block и C6 Scala, CITROËN променя правилата и изненадва с тези два модела в цветове и необичайни и експресивни материали.

CITROËN DS4 : ВТОРИЯТ МОДЕЛ ОТ ЛИНИЯТА DS

Второто творение от гамата DS, CITROËN DS4 се вписва идеално във философията на линията DS, чиито модели се характеризират с изобретателна концепция, с дизайн, вдъхновен за уникални усещане за комфорт, динамизъм и изтънченост.
В действителност, още на пръв поглед, DS4 показва специфични черти, които го правят уникален, с повдигнато купе, за да господства на пътя и панорамно предно стъкло за широк изглед. Дизайнът на шевроните и поставянето на логото DS на предния капак и на LED светлините, видими през деня и през нощта, представят неговия изключителен характер. Профилът, който съчетава елегантност и сила, е подчертан от хромирана лайстна, която преминава в основата на тонираните странични стъкла, над калниците, подчертавайки широките 19 цолови гуми и стига чак до спойлера отзад, за още повече динамизъм.
Също като външния стил, вътрешността на автомобила излъчва сила, динамизъм и изтънченост: предните седалки са облечени със специална тапицерия « Bracelet » или с кожа на цветя, изваяното бордно табло е с изключително качество при допир. В интериора доминира панорамното предно стъкло, което дава отлична перспектива на гледката продължено от горната затъмнена част на автомобила. Това са само част от елементите, които отразяват силната идентичност на CITROËN DS4.
С пътно поведение съответстващо на неговия стил, този нов силует, повдигнато купе с четири врати, съчетава динамизъм и поливалентност и обещава уникален допир с пътя, приканва към бягство, към движение.
DS4 беше избран за най-красив автомобил на годината по време на конкурса, който събра 60 000 интернет потребители от 62 страни. Наградата беше връчена по време на 26-я Международен автомобилен фестивал, който се състоя в Париж през януари.
500 привилегировани купувачи ще могат да поръчат своя автомобил по интернет предпремиерно във Франция, Германия и Швейцария и ще бъдат първите, които ще шофират DS4.
CITROËN DS4 се предлага също и в специална версия, DS4 Purple. Обект на желание, който фино напомня за шедьоврите на бижутерийното изкуство, класически в света на лукса, но рядко използвани при автомобилите, за различна елегантност, която се обръща към най-взискателните естети. Направена в тъмни тонове, DS4 Purple е украсена с хром цвят шампанско и с различни специфични обработки пак в същите тонове върху фаровете, джантите и монограмите.


ИНОВАЦИИ В УСЛУГА НА КОМФОРТА, С ТЕХНОЛОГИЯТА МИКРО-ХИБРИД e-HDi, ХИДРАВЛИЧНОТО ОКАЧВАНЕ И НАМАЛЯВАНЕТО НА ЕМИСИИТЕ НА СО2

Иновацията и креативността са в услуга на потребителите на автомобилите на Марката. Това е стратегия в три направления – технологията микро–хибрид, която е в процес на въвеждане, хидравличното окачване, представено в двата модела от висок клас С5 и С6, и работата върху двигателите на автомобилите в посока опазване на околната среда, потвърждават пълнотата на стратегията, за намаляване на емисиите СО2 на нашите продукти.


ТЕХНОЛОГИЯТА МИКРО-ХИБРИД e-HDi

Достъпна при много от моделите в гамата (C3, DS3, C4, C4 Picasso и C5), технологията MICRO-HYBRIDE e-HDi ще продължи да се разпространява. В Женева, марката ще представи за първи път CITROËN Berlingo e-HDi, който ще излезе на пазара през 2011 година.
Така оборудвани, моделите CITROËN e-HDi отбелязват чувствителен напредък по отношение на консумацията на гориво и на емисии на СО2. Печелят се средно по 5 грама на 100 км. В градска среда, ограничаването на консумацията и на емисиите на СО2 могат да достигнат 15%.
Технологията MICRO-HYBRIDE e-HDi е съставена от система Stop&Start от второ поколение, която позволява спирането на двигателя, в случаи, в които неговото функциониране не е необходимо. Използването на алтернатор-стартера позволява бързото потегляне, гладко, без вибрации и безшумно благодарение на използването на ремък. Е-booster подпомага електрическата система и предоставя много предимства:
Увеличаване на предаваната енергия, за да се подобри възможността за повторно потегляне дори при температури от -5°C
Поддържане на електрическата система мрежа чрез предоставяне на информация за употребената енергия от стартера, с което се позволява поддържането на ефективността на фаровете, чистачките и радиото
Функция за оптимизиране на зареждането на батерията и възможности за възвръщане на енергия при спиране на автомобила.



ХИДРОАКТИВНОТО ОКАЧВАНЕ

Уникален синтез между динамизъм и комфорт, моделите CITROËN C5 и C6 се предлагат с хидроактивно окачване, запазен знак на Марката в световен мащаб.
Хидроактивното окачване Hydractive III + на модела С5, е с два режима на твърдост и амортизиране на неравностите, които позволяват да се управлява окачването в реално време за оптимално приспособяване към измененията на пътната настилка и стила на шофиране. C6 разполага с допълнителна система за динамичен контрол на амортизирането, чрез който добавя още един щрих към вече изключителния комфорт на С5. При тези два модела управлението на окачването в реално време е постигнато чрез многобройните датчици, чиято цел е да адаптират възможно най-добре желанието на водача към профила на пътя , осигурявайки от една страна сигурността и стабилността на купето и от друга – комфорта на пътниците.
Режимът Спорт е достъпен чрез бутон, разположен на централната конзола. Той позволява на водача да избере по динамично поведение, като запази комфорта на автомобила.
Контролът на окачването е свързан с управлението на просвета в реално време. Той позволява поддържането на постоянен просвет, независимо от тежестта на автомобила с автоматично снижаване при висока скорост, което благоприятства аеродинамиката, за да се намали консумацията на гориво и емисиите на СО2. Възможно е също и повдигане при неравности на пътя при ниска скорост.
Версията C5 комби разполага с бутон в багажника, чрез който може временно да се промени височината на прага, за да се улесни товаренето.


CITROËN – лидер на автомобилния пазар с по- малко от 111г, емисии на СО2 на км..

CITROËN потвърждава добрите си резултати по отношение на емисиите на СО2 със средно намаляване от 5,3г през 2010 година, като по този начин достига 132,5 г в 15 европейски държави. Междувременно, в категорията на автомобилите, отделящи по-малко от 111г СО2 на км, Марката е лидер по продажби с 15,2% дял от пазара.


КОНКРЕТНИ И НЕОБИЧАЙНИ РЕШЕНИЯ ЗА МОБИЛНОСТТА С ДВА ЕЛЕКТРИЧЕСКИ МОДЕЛА И CITROËN MULTICITY

Технологията FULL ELECTRIC, разработена от CITROËN, е едно от използваните решения, за да се намали консумацията на гориво, емисиите на замърсители и емисиите на парникови газове.
С C-ZERO, CITROËN обогатява своето предложение при автомобилите от сегмент А със 100% електрическо решение: нула литри гориво, нула емисии на замърсители, нула емисии на СО2, нула емисии при движение. Този модел е израз на CREATIVE TECHNOLOGIE, водеща при неговата изработка. CITROËN C-ZERO е направен с мисълта да улесни градското придвижване и това в покрайнините: малък габарит, учудващи показатели и достатъчна автономия, за да покрие всички маршрути в ежедневието.
Притежаващ технология от високо ниво и с литиево-йонна батерия, CITROËN C‑ZERO разполага с вече придобития опит на марката, която е създала повече от 5 500 електрически автомобила. С Berlingo First Electrique, който също се предлага, CITROËN притежава нужните предпоставки, за да заеме първо място на пазар, който ще се разшири през следващите години.
1 800 поръчки за електрически автомобили, между които 1 300 C‑ZERO, вече са отчетени от CITROËN с доставката на първите автомобили за тези два модела, които дебютираха в края на 2010 година.


НОВИ УСЛУГИ СЪС CITROËN MULTICITY

С новото си предложение за мобилност, CITROËN MULTICITY, Марката предлага на всички и свободно, без абонамент, услуга, която показва че CITROËN наистина улеснява придвижването.
CITROËN MULTICITY предлага:
Услуга CALL CAR CITROËN, която позволява да се наеме кола, навсякъде във Франция, за време по ваш избор (от 1 час до няколко дни), и към днешна дата, в основните френски градове, колата пристига за по-малко от три часа на мястото, което желаете.
Интернет порталът CITROËN MULTICITY е създаден, за да се подготвят вашите придвижвания или пътувания. Имайки предвид всички видове транспорт при изчисляването на маршрутите, той предлага решения по поръчка. Порталът предоставя също възможността да се резервират самолетни билети онлайн, да се наеме кола или да се запази хотелска стая. Новаторска услуга, с която се печели време и се улесняват придвижванията. Този портал ще даде достъп на потребителя до специално интернет пространство, предлагайки набор продукти и услуги, за да използвате по-най добрия начин вашата кола, като например, възможността да се изтеглят карти за вградената навигационна система, да се сключват сервизни договори и т.н.


Продължение на спортната авантюра със CITROËN DS3 WRC

CITROËN RACING отваря нова глава в своята история с включването на DS3 WRC в Световния рали шампионат 2011, с цел да спечели седма титла в Световния шампионат при конструкторите. CITROËN Total World Rally Team представя два екипа: Себастиан ЛЬОБ/Даниел ЕЛЕНА и Себастиан ОЖИЕ/Жулиен ИНГРАСИА. Три други DS3 ще бъдат поверени на частни пилоти.


ДЪРЗОСТ И КРЕАТИВНОСТ С КОНЦЕПТИТЕ CITROËN METROPOLIS, C3 RED BLOCK И C6 SCALA

CITROËN METROPOLIS: УЛТИМАЛЕН ЛУКС

CITROËN METROPOLIS е част от големите постижения на марката. Лимузина с породист дизайн и хармонични линии, METROPOLIS въплъщава усилията на CITROËN да предлага новаторски продукти в областта на премиум автомобилите в Европа и Китай. За да се доближи максимално до очакванията на китайския пазар, който се разраства с бързи темпове, тази концепция е изцяло разработена от международния дизайнерски екип на марката, който се намира в Шанхай от 2008.
METROPOLIS отразява основните черти на лукса и на очарованието в Créative Technologie вселената на Марката. Чрез своя внушителен размер (дължина 5,3м, ширина 2м и височина 1,4м), METROPOLIS изразява визията за креативен и изискан лукс, отражение на амбицията и на държавата, в която тази концепция се вписва.
Представен по време на Световното изложение в Шанхай, от май до октомври 2010, CITROËN METROPOLIS беше видян от повече от 10 милиона души, във френския павилион, който беше най-посещаваното място на това световно събитие.


CITROËN C3 RED BLOCK : войнствена визия на най-продавания модел от гамата

CITROËN изненадва, предлагайки с C3 Red Block една по-агресивна версия, с екстровертен и завършен характер.
Представен в цвят Gris Thorium, този модел е по-нисък с 15мм и е оборудван с черни 17 цолови джанти с шарка с диамантен ефект. Лайстните на прозорците и декоративните капачки на джантите са с невероятен червен перлен цвят. За контрастен акцент, лайстната на предната решетка и елементи от бронята, лайстната на задния капак, фаровете, черупките на огледалата и лайсните около предното стъкло Zenith са в блестящ черен цвят. Отвътре, седалките са в перлен червен цвят. Накрая, C3 Red Block променя правилата, предлагайки триизмерно бордно табло с изрисуван булдог.



CITROËN C6 SCALA: ЦВЕТОВЕ И МАТЕРИАЛИ ЗА ПОЗИЦИОНИРАНЕ ВЪВ ВИСОКА ГАМА

Женева е подходящият случай за Марката да представи своя знаменосец в нов облик, който съчетава модата и динамизма, плод на работата на стилистите с цялата гама цветове и материали.
Облечена в бял перлен цвят, с черен лачен покрив, украсен с леко релефни мотиви, CITROËN C6 Scala разполага с 18 цолови джанти с диамантен ефект, хромирана блестяща лайстна около стъклата, и блестящо черни черупки на огледалата.
Отвътре, C6 Scala е със седалки и врати в черна кожа и лакиран перлен бял декор. Командите са облечени с микрофибърна материя, забележително приятна при допир.

***
Марката CITROËN
Динамична и креативна марка, CITROËN лансира през 2010 година, DS3, първият модел от своята отличителна линия, която ще се обогати тази година с моделите DS4 и DS5. С повече от 90 години на креативната технология, CITROËN предлага в своята гама два автомобила 'Full Electric', оборудвани с технологията micro-hybride e-HDi и скоро с 'Full hybrid'- HYbrid4. Марката се обновява също и в областта на услугите със CITROËN MULTICITY, нейното предложение за мобилност. CITROËN, това са 10 000 точки на продажба, 11 500 сътрудници, присъствие в 80 държави и 1 460 000 продадени автомобила през 2010 година.

 
Keywords:   citroen, ds3
 

Images Gallery


 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...