Civic Tourer идва у нас заедно с „Honda институт по безопасност“

Main February 28, 2014 | Speed-Press.com A- A+ 6000 views | no comments

Третото по ред изложение на „Бултрако“, официален вносител на японската марка Honda у нас, започва от 6 март в „Интер Експо Център“ в София. Комбито Civic Tourer ще направи своя дебют по време на форума наред с новия дизелов двигател, 1,6-литров i-DITEC за CR-V с мощност 120 к.с. и 300 Нм въртящ момент. За първи път в България ще бъдат представени и пет нови модела мотоциклети, но наред с богатата гама на Honda основното мото на изложението ще бъде „Отборното поведение на пътя“. Продажбите на Civic Tourer у нас започват от началото на лятото.
„Фокусираме се върху безопасността, тъй като представляваме марка с традиционно максимални резултати на краштестовете на EuroNCAP. От тази година подемаме няколко инициативи във връзка с войната по пътищата, където в световен мащаб гинат 1 млн. души годишно. Откриваме школа за безопасно шофиране, както и курсове за получаване на право на управление на автомобили и мотоциклети. Ще използваме най-новите технологии. Първият етап обаче ще бъде и работа с децата в училищата и градините“, заяви Костадин Грозданов, генерален мениджър на „Бултрако“. „Планираме и пускане в експлоатация на специализиран микробус, оборудван с 4 мототрейнъра. С него тези технологии да могат да достигат и до по-малките населени места. Предвиждаме и партньорство с кметовете и общините. Закупили сме и от така наречените „алкохолни“ очила, с които ще направим демонстрация по време на изложението, за да могат шофьорите наистина да се убедят каква е промяната в зрението след няколко чашки“, добави той.
За целта Лъчезар Буюклийски, мениджър продажби на мотоциклети в „Бултрако“, посети специализирания институт на Honda по безопасност в Испания, където от години функционира такава школа с работно време от 6,00 до 22,00 ч., а възрастовата група на учениците варира от 4- до 94-годишна възраст.
От следващия месец компанията организира курсове за движение по пътищата и за подготовка на млади водачи. Инициативата обаче стартира с пилотен проект в НУКК – Горна Баня (Национален учебен комплекс по култура – Лицей с изучаване на италиански език и култура с участието на Република Италия). Децата от детската градина и учениците от началните класове ще получават диплянки, които ще ги информират нагледно за основните опасности в градския трафик.


 
Keywords:   honda
 

Images Gallery


 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...