Concept AR стъпва в Европа

Main January 14, 2014 | Speed-Press.com A- A+ 5380 views | no comments

Mitsubishi Motors започва новата година с премиерата на Concept AR на автомобилното изложение в Брюксел 2014 г., което ще бъде открито за посетители от 16 януари. Така компанията отбелязва 40-годишния си юбилей в Европа. Концепцията предлага уникална комбинация от стил и технологии (SUV / MPV архитектура, BSG Mild Hybrid задвижване и др.), която ще може да бъде тествана в реални условия от посетителите на изложението.
Наред с Concept AR ще бъдат показани и автомобилите на Mitsubishi Motors, които в момента се предлагат в Белгия и Люксембург, включително и получилият награди Plug-in хибриден електрически (PHEV) кросоувър Outlander, който ще започне своята кариера на целия европейски пазар от салона в Брюксел, след обещаващото предварително представяне в “страните от първата вълна” (Холандия, Швейцария и избрани скандинавски страни) в края на октомври 2013 година.
Concept AR бе представен за първи път в края на ноември 2013 година на автомобилното изложение в Токио. Той е базиран на лека BSG (Belt Start Generator) Mild Hybrid система на задвижване, състояща се от компактен 1,1-литров, 3-цилиндров MIVEC двигател с турбокомпресор и система за директно впръскване на горивото, комбиниран с BSG система с ниска мощност за генериране на въртящ момент, с 48-волтова литиево-йонна батерия и DC-DC конвертор с въздушно охлаждане.
Concept AR (от “Active Runabout”) на Mitsubishi е автомобил, в който са комбинирани предимствата на архитектурите на MPV и SUV.Благодарение на гумите с по-голям размер, каросерията изглежда по-висока, а по-големите долни протектори са ясен визуален израз на характерните за един SUV висока маневреност, надеждна стабилност и доминиращо присъствие. За свежия и отличителен дизайн на Concept AR допринасят и други елементи на стиловото оформление, например впечатляващата предна “диамантена” решетка и интегрираните в задните колони вентилационни отвори, които намаляват аеродинамичното съпротивление.
Просторният интериор предлага три варианта за разполагане на седалките: конфигурация, при която спокойно могат да пътуват шест човека, четириместен вариант с голям обем на багажното отделение, както и позициониране на седалките от втория и третия ред така, че пътниците да пътуват с лице един към друг и много пространство пред себе си.
Много внимание е отделено и за осигуряване на достатъчно лично пространство и разстояние между пътниците – например пътникът може да изтегли интерфейса за таблет от съответното гнездо в страничната част на кабината и да се свърже с външния свят, използвайки интернет, както и да провери електронната си поща и друга лична информация.
Въпреки компактните размери на каросерията, благодарение на сравнително голямото междуосие интериорът е просторен и приятен. За това допринася и леко извитият покрив Crystal Lighted Roof с меко индиректно осветление в централната част.
Concept AR се задвижва от лека BSG (Belt Start Generator) Mild Hybrid система, състояща се от компактен линеен 1,1-литров 3-цилиндров MIVEC двигател с турбокомпресор и директно впръскване на горивото, комбиниран с BSG система с ниска мощност за генериране на въртящ момент. Монтираната отзад 48-волтова литиево-йонна батерия и DC-DC конвертор осигуряват заедно необходимата енергия за бързо рестартиране на двигателя след спирането му и генерират за кратко време висок въртящ момент, за да улеснят бързото ускоряване на автомобила. Електромоторът се използва за рекупериране на кинетичната енергия по време на спиране и за захранване на компресора на климатика, докато двигателят е изключен.
Concept AR предупреждава шофьора за наличие на автомобил в „мъртвата точка“ на видимостта, автоматично превключва дългите светлини, защитен е срещу неволно потегляне, задейства спирачките с цел ограничаване на последствията при челен удар (FCM), предупреждава при отклоняване от пътната лента (LDW) и разполага с адаптивен круиз контрол (ACC).

 
Keywords:   mitsubishi
 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...