Dacia произведе 4 000 000 автомобила в Миовени

Main March 18, 2011 | Auto-Press.net A- A+ 2620 views | no comments

Dacia съобщи, че юбилейният представител с пореден номер 4 000 000, произведен във фирмения комплекс на марката в Миовени през тази седмица, е доставен на новия си собственик. Автомобилът е 4х4 версия на хитовия компактен всъдеход Duster, поръчат в топ-нивото Laurеate с 1.5 литров dCi двигател със 110 конски сили.

"Duster е петата Dacia, която съм си поръчала до момента, коментира гордата собственичка на юбилейната кола- 58 годишна лекарка от Румъния. "Избрах Dacia, защото техните коли са здрави, просторни, удобни и икономични. Duster ме привлече с приятен дизайн, просторният интериор, мощния двигател и безопасността, която излъчва. Исках 4х4 семейна кола, която да използваме когато ходим за риба, на ваканция или в планината, допълва тя.


Видео


Границата от 1 000 000 автомобила Dacia е достигната в Миовени за 17 години- през 1985 година. Двумилионният представител се появява през 1998 година, а този с пореден номер 3 000 000 през 2007.

В момента, половината от произвежданите в Миовени 65 коли на час са представителите на Duster. Моделът доказа изключително бързо своите качества и заслужено получи отличия, като SUV на годината 2011 на Румъния, Автомобил на годината 2011 в родината си и в Хърватия, както и престижната награда AUTOBEST 2011.

 
Keywords:   dci, duster
 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...