Opel Zafira Tourer - ложата на колела

Main March 18, 2011 | Auto-Press.net A- A+ 3266 views | no comments

Показаната в Женева Opel Zafira Tourer е предсериен вариант на новото поколение на по-големия ван на марката, а за серийното изпълнение се говори, че ще дойде до края на годината. Дизайнерите са се постарали да създадат в салона на колата усещане за домашен комфорт и спокойствие. Ложа на колела - така именно представителите на компанията виждат този концепт. За вътрешността на салона е избран образът на влак-експрес с въздушен панорамен покрив и мека диодна подсветка, разкошен кожен интериор и сериозно насищане с електроника.

Немците остават верни на концепията си Flex7 - местата за сядане си остават 7, като са се постарали да оставят достатъчно пространство за всеки от пътниците. Салонът на Opel Zafira Tourer е наистина премиум-тип - цветовото оформление е решено в контрастни светли и тъмни тонове с алуминиеви апликации, използвани са доста електронни системи за комфорт. Например, фактически всички второстепенни функции на управлението се изкарват на големия мултимедиен тъч-екран в центъра на предния панел. А пътниците по време на движение ще могат да се наслаждават не само на превръщащите се в почти шезлонги седалки, но и, например, да сърфират в интернет от персоналните им iPad на гърбовете на предните седалки.



Външността на Zafira Tourer е издържана в стила на Opel Ampera. Купето е оцветено в ексклузивен отенък на сивия цвят, който е наречен доста гордо "замръзнал течен метал". Предната светотехника на колата е изпълнена с биксенон и диоди, покрита е с общ прозрачен капак, фаровете за мъгла са в бронята. Задните диодни светлини са затъмнени.

Колата е получила доста изразителни ръбове в предницата и страниците, които заедно с остъкляването й са призвани визуално "да устремяват автомобила напред", предизвиквайки още веднъж търсената асоциация с високоскоростен влак. Интересно изглеждат трапецовидните накрайници на аспусите и потъмнените 20-цолови джанти.

По време на публичния дебют на Opel Zafira Tourer на Женевския автосалон тази година, стана известно, че под капака няма да видим нищо особено футуристично - монтиран е обновен 1,4-литров, турбобензинов мотор, комплектован със система старт-стоп. За динамичното поведение на пътя отговаря система за адаптивно окачване FlexRide.

 
Keywords:   ba, bd, opel zafira
 

Images Gallery


 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...