De Tomaso с дебют в Женева

Main February 9, 2011 | Speed-Press.com A- A+ 2697 views | no comments

Легендарната италианска марка De Tomaso, произвеждала автомобили от 1963 г. до 2004 г., се завръща на сцената. На автомобилния салон в Женева, който започва от 1 март, възродената компания ще представи прототип за кросоувър, който се качва на конвейера от следващата година, е заявил пред Automotive News бизнесменът Жан Марио Росиньоло, заел се да съживи марката. Прототипът SLC е разработен от ателието Pininfarina. Той ще бъде предлаган с два бензинови мотора – един 8-цилиндров с мощност 550 к.с. и друг 6-цилиндров с макс. 300 к.с. По-късно производителите ще предложат и силов агрегат V6 с мощност от 250 к.с.
116 млн. евро ще бъдат вложени във възраждането на De Tomaso, е подчертал Росиньоло. Производството трябва да започне в сицилианския завод на Fiat, тъй като е подписан договор за наем с италианския автомобилен гигант. Около 3000 кросоувъра годишно ще излизат от там годишно. Предвидено е и разработването но нови купета и седани, от които ще произвеждат съответно 2000 и 3000 единици.

 
 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...