Delta E-4 - бърз и ... електрически +видео

Main May 14, 2011 | Auto-Press.net A- A+ 5695 views | no comments


В петък на пистата Силвърстоун премина представянето на нов спортен автомобил с електрозадвижване, наречен Delta E-4. Колата е с карбоново шаси, разработено самостоятелно от Delta Motorsport и произвеждано от фирмата KS Composites. По думите на представители на компанията, масата му е едва 85 килограма, което е с 35% по-малко то това на направеното от стомана. В същото време колата напълно съответства на всички европейски изисквания за безопасност.

Още от началото на производството си, който се предвижда за средата на 2012-а, купето ще се предлага в два варианта - Eco и Sport. При първия са използвани два електромотора на фирмата Oxford YASA Motors и комплект литиево-йонни акумулатори с капацитет 32 киловатчаса, разположени под пода на колата. С тях Delta E-4 се ускорява от 0 до 100 километра в час за 6,5 секунди, максималната скорост е 185 км/ч, а пробегът с едно зареждане е 224 километра.



Спортният вариант ще има четири електромотора - по един на всяко колело. Мощността на всеки е 120 к.с., а акумулаторът е с капацитет 48 киловатчаса. От 0 до 100 км/ч това купе Delta E-4 се ускорява за 4 сек. Максималната скорост е 241 км/ч, а автономността около 322 км.

Купето е разработено от Delta Motorsport съвместно с Оксфордския университет и ще бъде показано за пръв път на широката публика на 5 ноември, когато колата ще стартира в RAC Future Car Challenge. В него на старт се допускат само екомашини, които ще трябва да изминат 96 километра от Брайтън, графство Източен Съсекс, Великобритания до Лондон.

 
 

Images Gallery


 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...