Epic Torq - за любителите на екстремния драйв

Main September 3, 2010 | Auto-Press.net A- A+ 1650 views | no comments

Компанията Epic Electric Vehicles показа нов екстремен електрокар, наречен Torq. Едва ли може да се даде еднозначна оценка на това творение, за което определено трябва скиорско или мотоциклетно облекла, но компанията твърдо смята да го пусне в серийно производство към края на есента.

Външността му е малко "ръкоделска", интериорът е супер-аскетичен, при направата са използвани елементи от серийни автомобили, което сочи, че и цената му няма да е прекалено висока.

За задвижването на 711-килограмовата триколка се използва електромотор с мощност 230 к.с., а задвижването е отпред. Засега няма обявени данни за динамиката на на това доста екстремно електро-чудо, но експертите очакват от колата с габарит 4,1 метра, ширина 2,2 и височина 1,2 метра до обезопасителите над главите да е изключително пъргава.

Като всеки електромобил и този си има някои ограничения - заради безстепенната трансмисия максималната скорост ще е ограничена, а заради капацитетът на 30 кВт-часовия акумулатор и пробегът. Предимство пък е доста евтината вече литиево-железо-фосфатна батерия, което също ще помогне по отношение цената на електрокарчето за екстремисти.

 
 

Images Gallery


 

Нов бос на Skoda Нов бос на Skoda
September 3, 2010
 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...