Espace къса с предишните поколения, става „гражданин на света“

Main October 18, 2013 | Speed-Press.com A- A+ 8420 views | no comments

Новият, пети по ред Espace ще бъде представен на салона в Париж през октомври 2014 г. Той доста ще прилича на показаната във Франкфурт концепция Initiale. Френските сайтове вече започнаха да ни обстрелват с подробности относно серийния модел, който ще бъде произведен на фирмената платформа CMF (съкр. от Common Module Family), обща за Renault и Nissan. Ще сглобяват модела в завода в Дуе, Франция, наред с бъдещите Scеnic и Laguna IV. Бъдещият модел ще е „гражданин на света“ и французите целенасочено го стилизират по-скоро като SUV, отколкото като миниван. Всичко това е заради Китай, където всички са луди на тема кросоувъри.
Преди финансовата криза да разпердушини плановете на всички, програмата за заместник на Espace предвиждаше три автомобила – 7-местен функционален миниван, наместник на Avantime и голям кросоувър. Е, бъдещото поколение ще бъде всичко това – с един удар три заека.
Окончателният дизайн е доста близък до концепцията, какъвто е случаят с приликата между Twin Z и серийния Twingo III. Очакваме подобна линия на прозорците и светлините.
Най-големи ще са промените в интериора. Шофьорът ще се чувства като истински пилот, ще има и истинска централна конзола. В сила ще бъде и мултимедийната система R-Link с екран с размер iPad и вероятно 3G връзка. Бъдещият Espace ще се сбогува и с независимите седалки и ще се сдобие със сгъваеми, които потъват в пода, при това с помощта на електричеството. Функционалността и модуларността са на почит преди всичко.
Каквото и да говорим, името още не е уточнено. Renault все още се колебае между това да запази старото име Espace или ще кръсти новото си дете X-Space (предложено през 2012 г.). Хибридни версии няма да има, но пък в гамата ще присъстват икономични двигатели с вътрешно горене, основно дизелови. Вероятно най-продаваният двигател ще е 1.6 dCi (с предполагаема мощност 130 к.с.), ала Renault ще разшири и бензиновата гама с ново поколение от серията „H“.

 
Keywords:   renault
 

Images Gallery


 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...