E.V.A. Products BV Track T-800CDI Diesel - две колела, дълъг километраж

Main March 6, 2011 | Auto-Press.net A- A+ 12445 views | no comments


Cъвсем логично беше, след като при колите говорим за намаляване разхода на горивото, и при моторите да се обърне поглед към тази тема, а не само към намаляване на теглото и увеличаване на мощностите. Отговорът, навярно, както при колите ще е напредничава дизелова технология. Проблемът досега беше не съвсем ефикасната работа на подобни разработки.

Датската фирма E.V.A. Products BV и босът й Ерик Фегт вярват, че са направили сериозна крачка напред в това отношение, заради специално развитият за използване на две колела трицилиндров турбодизелов мотор, подобен на този използван при Smart ForTwo, качен на доста спортно шаси тип "adventure sport", и са нарекли резултата Track T-800CDI. Моторът не само изглежда добре, но има и впечатляващи данни - разход 2,5 л на 100 км и максимална скорост към 200 км/ч.

От E.V.A. са разработили собствена вариаторна трансмисия и независимо от дизеловия мотор са успели да задържат теглото на машината под 225 кг. Окачването отпред и отзад е висококачественото White Power, което обещава добра управляемости и поведение на пътя.

Резервоарът на машината е 20 л, което означава, че с едно зареждане тя може да измине 800 км. Цената на мотора е добра за всичките новости, които предлага - в Холандия е 18 750 Eвро, но включва данъчни утежнения от цели 34 %.

Моторът вече се предлага в Холандия, а малко по-късно през пролетта ще тръгне и в други европейски страни.

 
 

Images Gallery


 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...