Evoque с подпис Picasso

Main June 27, 2012 | Speed-Press.com A- A+ 3065 views | no comments

Шедьовърът на британското автомобилостроене Range Rover Evoque демонстрира сливането на автомобилния дизайн с изкуството чрез жива арт сесия. Група млади и талантливи художници днес се захванаха да изрисуват модела при откриването на изложбата „В ателието с Пабло Пикасо“ в Галерията за модерно изкуство на ул. „Оборище“ 10. Експозицията отваря официално врати от утре и почитателите на знаменития художник могат да се насладят на шедьоврите му до 15 август.
Изложбата гостува у нас за първи път и в нея са включени графики, сътворени, докато Пикасо работи върху своята семейна вила в Кан.
Във фокуса на колекцията е портретът с две лица, който е само малка част от акцентите. От едната му страна можем да видим „Жена в турски одежди“, за който е позирала Жаклин, съпругата на художника, а на гърба му – ателието на твореца. Затова и картината е поставена в стъклена рамка.
Графиките са разделени на две серии - „Калифорнийски скитник“ и „В ателието с Пабло Пикасо“.
Видно място в експозицията заема и скицникът на екстравагантния майстор на четката. Подреден е като добре датирано и номерирано портфолио от 25 скици, правени от ноември 1955 г. до януари 1956 г., като артистът е рисувал първо само от лявата страна на листовете, а после – на дясната.
След отриването на изложбата арт-изпълнението на Evoque ще бъде изложен на площад „Народно събрание“, където любопитните ще могат да видят за първи път Range Rover с емблематичния подис Picasso, иначе свързван с друга автомобилна марка.

 
Keywords:   land rover, range rover
 

Images Gallery


 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...