Eлизабет Тейлър, американска и кар-легенда ни напусна на 79 години + видео

Main March 24, 2011 | Auto-Press.net A- A+ 1970 views | no comments

Eлизабет Тейлър беше известна с доста неща - перфектна актриса, активистка на граждански движения, приятелка на ударени от съдбата и може би една от най-професионалните развездащи се звезди. Естествено и един от най-големите секс-символи на 20-и век, изключително свързан с автомобилите, свиделство за което е и краткия видео-клип по-долу.

Когъато Елизабет достига годините за получаване на шофьорска книжка, вече не е изненада присъствието на жена зад волана. Но тя седна зад волана именно във време, което беше истински бум за автомобила в Америка - веднага след Втората световна война, когато икономиката на великата страна зад океана направо бухваше като позаминало кисело мляко, а Америка буквално падна на колене пред колите.

Когато става дума за колите и Елизабет, винаги се сещаме за два филма - първият, обрал доста от академичните награди "Място под слънцето" от 1951-а с нея, Монтгомъри Клифт и Шели Уинтърс. В него Лиз минава като спрял Клифт със спортния си Cadillac 62-а серия. Тя и колата бяха невъобразимо прекрасна двойка, незабравима в спомените на киноманите.

Другата велика филмова сцена на Лиз е от филма Бътърфийлд 8. В него Лиз е влюбена в колите девойка, която се влюбва и в женен мъж. В апекса на филма тя прави еквивалентна на прочутото преследване от Булит "дамска сцена", която я изстреля директно в историята на кинематографията.

 
Keywords:   cadillac
 

Images Gallery


 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...