Ferrari с два световни рекорда ... на вода

Main June 20, 2007 | Auto-Press.net A- A+ 1158 views | no comments

Еугенио Молинари (71 г.) постави два световни рекорда за скорост на езерето Комо, Италия. Ако сте запознати с личността на пилота и неговите шапмионски титли във водната Формула 1, това няма да ви се стори странно. Странното в случая е това, че управляваната от него лодка е била екипирана със стандартен двигател, взет директно от модела F430 на Ferrari.

Двата световни рекорда са записани вчера сутринта в класовете Endurance Group B class S1 и S2 с постижения съответно 123.288 км/ч и 122.035 км/ч.

Както двигателя, така и лодката са напълно стандартно изпълнение, като единствените промени по мотора са били свързани с пригаждането му за работа на вода. Максималната мощност на задвижващия агрегат на Ferrari е 490 конски сили, а максималният въртящ момент е 465 Нм.

Монтирането на двигател на Ferrari в лодка не е прецедент. През 1953 година, подобен експеримент е направен с мотор от състезателния модел 375 F1.

"Посвещавам тази победа на Лука ди Монтедземоло, по случай 60-та годишнина на Ferrari. Монтедземоло води компанията със страст и голяма новаторска енергия..., заяви Еугенио Молинари.

 
Keywords:   endurance, f430, ferrari
 

Images Gallery


 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...