Ferrari: Никакви седани - Лука ди Монтедземоло е категоричен

Main October 4, 2008 | RS-Auto.bg A- A+ 1087 views | no comments

Докато Лука ди Монтедземоло отговаря за Ферари, италианският автомобилен производител няма да произведе седан. Това бе официално казано от Монтедземоло по време на автомобилното изложение в Париж след дебюта на четиривратия модел – Lamborghini Estoque.

И докато Porsche подготвят своя седан Panamera, а Aston Martin точно довършва своя Rapide, Ferrari категорично застават срещу подобна стратегия.

Председателят на компанията даде да се разбере, че компанията сестра – Maserati – покрива достатъчно добре сегмента на седаните. Това до голяма степен повтаря казаното от говорителя на Ferrari, Давиде Клузер, преди известно време. Той категорично бе отсякъл, че компанията няма да прави седани и SUV модели.

Ди Монтедземоло също така използва случая, за да отбележи, че няма да произвежда модел с V12 двигател. Вместо това ще се фокусира върху V8 агрегатите, както и върху новата технология, спестяваща допълнително гориво – очакващата дебюта си във Формула 1 Kinetic Energy Recovery System.

И засега изглеждат така нещата. Ако Bugatti не реши да прави някакъв ексклузивен седан, Lamborghini Estoque ще остане най-екзотичният представител на този клас в близко бъдеще.

 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...