Ferrari показа F150

Main January 28, 2011 | Speed-Press.com A- A+ 6260 views | no comments

Италианският отбор Ferrari представи болида си за 2011 г. на специална церемония в Маранело. F150 е с напълно различен дизайн спрямо миналогодишната кола. “Ferrari F150 бе създаден с една цел – да спечели титлата. Миналата година имахме добри и лоши моменти. Жизнено важно през тази година ще бъде надеждността и сме се фокусирали основно върху това. Имаме промени в организацията, нови хора, постоянно анализираме всичко, за да постигаме целта си. Инвестирахме много в подобряване на методите на работа в отбора. Благодаря на всичките ни доставчици и им обещавам, че сме по-силни от всякога”, коментира Лука ди Монтедземоло.
Церемонията бе предавана пряко по интернет и в тематичния парк на Ferrari в Абу Даби.
F150 е 57-та едноместна кола, създадена от Ferrari за Формула 1. Името е специално подбрано, за да ознаменува годишнината от обединението на Италия. Проектът, известен с кодовото име 662, предлага много новости в областта на аеродинамиката. От тази година са забранени двойните дифузьори и пролуки в предната част на пода, а задното крило ще може да бъде регулирано от пилота, за да му помогне при изпреварване. Завърналата се система KERS е инкорпорирана във F150 и оказва огромно значение в дизайна на шасито. Страничните кутии са по-големи, но отворите по-стеснени, а монококът по-висок в предната част от F10.
Задното окачване е с нов дизайн, а предното модифицирано. Накрайниците на ауспусите са подобни на миналогодишните от втората част на сезона, но като цяло аеродинамичния пакет ще претърпи много промени до първото състезание в Бахрейн.
Ferrari F150 ще дебютира на пистата “Фиорано” днес следобед с пилот Фернандо Алонсо, а утре в болида ще се качи Фелипе Маса. След това екипът отлита за Валенсия и първия официален тест за сезона, който започва от четвъртък.

 
Keywords:   ferrari, formula 1
 

Images Gallery


 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...