Fiat Giardinetta - Очаквайте комби вариант на 500

Main April 13, 2008 | RS-Auto.bg A- A+ 2171 views | no comments

От много време имаше слухове за Fiat и за развитието на няколко нови варианта на изключително успешния Fiat 500. Така наскоро бе забелязан първият от възможните варианти на базата на 500 – ново комби (или Giardinetta) бе забелязан по улиците, но тежко замаскиран. Въпреки опитите на инженерите да покрият достатъчно колата, прототипът е бил доста лесно различим като удължена версия на 500.

Един от най-големите конкуренти на Fiat 500 е Mini, като представянето наскоро на комбито Mini Clubman е достатъчна причина за Fiat да пусне своя версия. Компютърната графика е добра индикация какво можем да очакваме от новото комби, като могат да се забележи по-дълъг заден надвес и по-висок покрив.

По-дългата база на 500 се доказа като вдъхновяваща идея за италианската фирма Castagna, които представиха комби версия на 500 по време на автомобилното изложение в Женева тази година. Наречен Woody Wagon (заради дървените елементи в интериора), моделът е по-дълъг с 30 см в сравнение със серийния Fiat 500 и притежава 1.4-литров мотор с мощност от 155 к.с.

Не очаквайте да видите този мотор в Giardinetta, като по-възможно е бъдещите серийни модели да запазят същата гама от двигатели, която се ползва при стандартния мъник. Това означава 1.2-литров двигател с мощност от 70 к.с. и 1.4-литров с мощност от 100 к.с. Към тях има и 1.3-литров ултраефикасен Multijet дизел с мощност от 75 к.с.

Освен това се разработва и нов открит модел, но за него тепърва предстои да се чуе нещо повече.

 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...