Fiat планира старта на седем модела в Щатите

Main January 27, 2009 | Auto-Press.net A- A+ 1629 views | no comments

Chrysler LLC и Fiat S.p.A. ще предложат в най-скоро време цели седем нови модела на пазара в Щатите - с емблемите на Chrysler, Fiat и Alfa Romeo. Колите ще се правят в заводите на Chrysler в Северна Америка и ще се продават в магазините на специално избрани досегашни дилъри на марките Chrysler, Dodge и Jeep.

Колите ще са развити върху четири от платформите на Fiat — от микро или A до средноразмерната на D-сегмента. Двете компании още не са решили точните срокове на стартиране на производството и неговите обеми, но с оглед на ситуацията е повече от ясно, че усилията за стартирането на програмата ще бъдат форсирани, като целта е планът да бъде напълно ясен до края на април.

През миналата седмица стана ясно, че Fiat ще получи 35 процентен дял в Chrysler, а според съглашението, Chrysler ще прави Fiat 500 в завода се в Толука, Мексико. За целта заводът ще бъде преоборудван, защото в момента там се правят моделите Dodge Journey и Chrysler PT Cruiser. Chrysler съобщи миналата седмица, че прекратява производството на PT Cruiser това лято.

В проектираните нови коли са: А-сегмент - Fiat 500 и петврат хечбек на базата на следващия модел Fiat Panda, който ще бъде предлаган с емблемата на Chrysler или Dodge.
B-сегмент - Alfa Romeo MiTo и кола с някоя от марките на Chrysler, но всъщност следващата генерация на Fiat Grande Punto.
Компактният C-сегмент - автомобил върху платформата на Fiat C-Evo, както и евентуално производство на новия модел заместващ Alfa Romeo 147 /проект 940/.
D-сегмент - наследникът на Chrysler Sebring и Dodge Avenger върху удължена платформа вариант на C-Evo.

Алиансът осигурява достъп на Chrysler до компактните бензинови мотори на Fiat - 1.4 и 1.8 л с директно впръскване на горивото. Най-малкият двигател на Chrysler в момента е 2.5-литров, четирицилиндров, правен в завода в Дънди, Мичиган.

Fiat може да предложи чрез дилърската си мрежа в Латинска Америка и на други пазари в света кросовъра Journey и пикапа Dodge Dakota. Fiat получава и лесен достъп до пазара в Северна Америка, където не присъства от 1995-а година насам, както и ще допълни двигателната си гама с мотори V-6 от фамилията Phoenix на Chrysler.

 
 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...