Fiat разкри името на удължената версия на 500

Main January 30, 2012 | Speed-Press.com A- A+ 2435 views | no comments

Fiat разкри името на четвъртия вариант в гамата на легендарния модел 500. Той получава индекс L към името си, което показва, че ще бъде с по-голям размер. Макар и удължена версия на съществуващия вече компактен градски автомобил, 500L ще бъде субкомпактен хечбек с пет врати и висока линия на покрива. Доскоро кодовото име на модела беше L-Zero. Той ще бъде представен официално на салона в Женева през март.
Уточнени са и размерите му. 500L е с дължина приблизително 4150 мм, което е с 60 мм повече от класическия хечбек. Ще бъде спряган в две версии. Първо ще дебютира петместна, а две месеца по-късно италианският производител пуска и вариант със седем седалки. Той ще е с около 10 мм по-дълъг от първия.
Европейските продажби на 500L започват през юли. 7-местната версия е предвидена само за Стария свят, докато в САЩ производителят ще пусне само петместния вариант.
Двигателите ще са от гамата на успешния фирмен агрегат Fiat TwinAir с турбокомпресор. Най-малкият е с работен обем от 900 куб. см и максимална мощност 85 к.с. 1,4-литровият бензинов мотор с максимални 77 к.с. и 105 к.с., както и 1,3-литровият дизел със 75 к.с. или 95 к.с. също ще са валидни.
В Европа 500L ще бъде пряк конкурент на Citroen C3 Picasso, Ford B-Max и Mini Countryman.
Ще произведат модела в някогашния завод на Zastava в Крагуевац, Сърбия, който е 67% собственост на Fiat и 33% държавна собственост.
Заедно със сръбското правителство Fiat инвестира 700 млн. евро.
Производството започва от лятото, като плановете предвиждат капацитетът му да е около 40 000 единици годишно, а до края на 2012 г. броят на излизащите оттам коли трябва да достигне до 100 000 бройки.
Това е второто превъплъщение на Fiat 500L. Такъв модел е имало между 1968 г. и 1972 г.


 
Keywords:   fiat
 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...