Fisker Atlantic може да се появи по-рано на пазара от очакваното

Main May 31, 2012 | Speed-Press.com A- A+ 9710 views | no comments

Fisker публикува финансовия си отчет за първото тримесечие на 2012 г. Компанията е успяла да получи повече от 100 млн. долара, след като реализира 1000 автомобила Karma. Независимо от тези резултати, автомобилният производител все още не разполага с финанси, достатъчни за стартиране на производството на серийната версия на концепта Atlantic. Известно е, че времето на появата на новия модел се оказа под въпрос във връзка с това, че Мининистерството на енергетиката на САЩ блокира възможността Fisker да получи правителствен заем. Сега обаче Fisker успя да договори инвестиции в размер на 174 млн. долара, което ще позволи скорошното стартиране на новия сериен модел.
„Нас ни въодушевява наличието на постоянно търсене на Karma, уникалния луксозен модел с удължен автономен пробег. Днес, когато въпросът за инвестиции практически е решен, сме готови да завоюяваме новия за нас пазарен сегмент с Fisker Atlantic“, заяви шефът на компанията Том ЛаСорда.

 
Keywords:   fisker, karma
 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...