Fisker с нов модел във Франкфурт

Main September 3, 2011 | Speed-Press.com A- A+ 5040 views | no comments

Fisker ще покаже нов производствен модел на изложението във Франкфурт. Автомобилът ще наподобява Karma, като споделя една и съща електрически-задвижваща система и алуминиева рама. Новият модел ще влезе в продажба през следващата година и ще се изгражда заедно с Karma в завода Valmet, Финландия. Според източници от компанията очакванията са да бъдат продадени около 3500 екземпляра годишно, заедно с около 7000 единици Karma. До 2015 г. към тези два модела ще се присъедини и кабриолет, който бе показан през 2009 г. в Детройт, като концепция Sunset.
Вчера Fisker сключи сделка с BMW, благодарение на която ще получава 2-литрови двигатели за бъдещи по-малки модели, носещи кодовото име Nina. Моделната линия ще бъде с размери позициониращи я между Audi A5 и Audi A6. Първоначално компанията планира пускането на три варианта, основани на архитектурата на Nina, като първият от тях ще бъде радикален седан.
Плановете на Fisker са до 2015 г., когато Karma и Nina влязат в производство, годишно да се произвеждат над 100 000 автомобила. Компанията разкри, че вече си е осигурила 45 дилърства в САЩ, 45 в Европа и 25 в Китай.

 
 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...