FORD НА АВТОМОБИЛЕН САЛОН СОФИЯ 2011

Main June 10, 2011 | Auto-Press.net A- A+ 5620 views | no comments

Ексклузивно представяне на концептуалния автомобил Ford Vertrek в България – специално за гостите на изложението
Премиера на изцяло новото поколение Ford Focus – с 4 и 5 врати

Специалната изненада за посетителите на Софийския автосалон е концептуалният Ford Vertrek. Европейската му премиера се състоя едва преди няколко месеца – на изложението в Женева през март. Автомобилът онагледява идеята на Ford за нов, по-спортен и елегантен SUV и представя следващото поколение Kuga. Vertrek впечатлява с отличителен дизайн, водещи в класа икономичност и нови технологии. Базиран е на успешната платформа на Ford за автомобили от С-сегмента, която включва новите Focus и C-MAX, и отлично съчетава динамиката, пъргавината и ефективността, които съвременните градски хора търсят.

Премиера на щанда на Ford прави и новият Focus – най-модерният и иновативен модел на Ford. Освен с отличителната си спортна външност – връхна точка в еволюцията на кинетичния дизайн досега, Focus се характеризира и с достъпни технологии. Той предлага на клиентите високи стандарти за качество и майсторска изработка, впечатляваща икономичност и нови нива на динамика. Новият Focus се отличава още с широка гама бензинови и дизелови двигатели – икономични, същевременно много отзивчиви и динамични. Наскоро автомобилът бе отличен с две награди от Euro NCAP за безопасност – заради Системата за активно спиране в града, която следи пътя пред автомобила и автоматично го спира при опасност от предстоящ сблъсък. Другата награда е за Системата за спазване на лентата, при която предната камера следи, дали автомобилът доближава маркировката и прилага леко усилие във волана, за да алармира водача. Focus постигна също и максималните 5 звезди на тестовете на Euro NCAP, включително най-високия възможен резултат за защита на децата при челен и страничен удар. Focus изпъкна още и в категориите за защита на пътниците и пешеходците.

Безспорният хит на Ford е новата Fiesta - най-продаваният автомобил в България за 2010 г. Лидер в класа си на Стария континент за втора поредна година е и абсолютният бестселър на компанията, с над 1 милион продажби от премиерата си досега, при това – само в Европа. Носител на глобалното ново ДНК на Ford – впечатляващ дизайн, иновации, отлично пътно поведение и безопасност, новата Fiesta се откроява още с индивидуалност, стил и технологии. Неслучайно моделът е отличен с множество международни награди, включително престижната Red Dot за дизайн. Офертата за новата Fiesta е повече от атрактивна – едва 144 лв. с ДДС на месец (при финансов лизинг за 5 г. с опция за придобиване и обратно изкупуване).

Доказалият се Ford Focus е еталонът по отношение на удоволствие от управлението. С иновативни технологии, като Control blade и независимо задно окачване, Focus дефинира автомобила в този клас. Ford е марката с най-много победи в Световния рали шампионат, а заслуга на Focus са над 40 от тях. Сега Focus с много екстри се предлага с атрактивно Stop Walking предложение – за 199 лв. месечно, с включено ДДС (финансов лизинг за 5 год. с опция за придобиване и обратно изкупуване).

Клиентите на мултифункционалните автомобили вече имат възможността да избират между два различни и отличителни модела съобразно нуждите си – спортния 5-местен C-MAX или 7-местния Grand C-MAX с двойни плъзгащи се странични врати и иновативен дизайн на седалките за повече пространство и гъвкавост. Новата гама модели се фокусира върху подобрения комфорт, безопасност и динамика и доказва, че компактните еднообемни семейни автомобили могат да бъдат стилни и желани, като същевременно осигуряват пространство и функционалност. C-MAX е носител на титлата Мултифункционален автомобил на България за 2011 г.

Новото Mondeo надгражда имиджа на стилен и динамичен автомобил, предоставящ характерните за марката страхотно пътно поведение, удоволствие от управлението и комфорт за пътниците. Обновеният дизайн на автомобила допълва първокласното му излъчване и подобрено качество, като подсказва за динамиката и спортното му поведение. Интериорът на новото Mondeo също е значително променен към по-високо качество и изисканост чрез педантичното внимание към всеки детайл и употребата на материали от висок клас. Предимство на новото Mondeo са и скоростните кутии, и по-специално новата Ford PowerShift трансмисия с двоен маслен съединител. Моделът предлага широката гама от най-новите технологии в помощ на шофьора, които включват Система за предупреждаване при напускане на лентата, Система за следене състоянието на шофьора и Автоматични дълги светлини. Информационната система за предупреждаване за обект в мъртвата зона, Темпомат, Електрическо детско заключване на задните врати и Камера за обратно виждане.

По време на изложението, на разположение за тест-драйв са Ford Fiesta, новият Ford Focus, настоящият Focus (Stopwalking), Ford Mondeo и C-Max.

 
Keywords:   c max, ford, ford focus, kuga
 

Images Gallery


 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...