Ford Flex е вече в серия

Main June 16, 2008 | Auto-Press.net A- A+ 1873 views | no comments

В канадския завод на Ford в Оуквил тръгнa конвейера за серийното производство на новия всъдеход на марката – Ford Flex. За пръв път този голям кросвър, направен на базата на концептуалния модел Fairlane, беше демонстриран преди година, но серийното му производство беше отлагано поради различни, най-вече финансови причини. В канадския завод ще се правят ежегодно по план около 100 000 автомобила от модела.

Ford Flex има 3,5-литров двигател V6, работещ съвместно с шестстепенна автоматична предавателна кутия. Моторът развива максимална мощност от 250 к.с. и има максимален въртящ момент от 335 Нм. Малко по-късно догодина ще се предложи и форсиран, но еко-"приятелски" вариант на мотора, наречен EcoBoost, който ще предлага максимална мощност от 340 к.с.

Автомобилът е със задвижване или на единия или на двата моста. Куатро вариантът е опция и има автоматично разпределение на въртящия момент между двете оси според нуждите и условията на сцеплението с пътя. При нужда пълният въртящ момент може 100 процента да отиде или на предния или на задния мост.

Окачването на задните колела е независимо по системата на марката с обозначение IRS. Колата е развита върху същото шаси, което се използва и за актуалното поколение на популярния в Щатите модел Ford Taurus.

Разходът на гориво е нетипично нисък за американски всъдеход от този клас - при градско движение е 12,6 л бензин на 100 км път, а в извън градско средният разход на гориво намалява до 8,4 л.

За пътниците в салона е предвиден малък хладилник, както и индивидуални изводи на аудиосистемата. Комуникационната система е с гласово активиране, нареченa Ford Sync и интегрира в себе си функциите на мобилен телефон, сателитното радио SIRIUS, CD, DVD, навигационна система, като цялата комбинация е разработена в сътрудничество с Майкрософт.

Пътниците могат да регулират всеки за себе си осветлението в колата, а на разположение на водача при движение назад е тв-камера, разположена над задната броня и влизаща в базовото оборудване на колата.

Моделът ще тръгне в продажба в Щатите през есента, като вариант 2009-а година, има седем места, като за пътниците на втория ред има специални нагласяеми и прибираеми опори за краката. Вторият и трети ред седалки се сгъват в пода на автомобила за да се отвори повече пространство при нужда от превоз на по-обемисти товари. Колата е с резевоар без капачка, което осигурява по-лесно пълнене при намалени загуби от изпарение при наливането на горивото. Стандартни са джантите с размер 18 цола, а като екстра се предлагат 19-цолови.

 
Keywords:   fairlane, ford, ford flex, irs
 

Images Gallery


 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...