Jaguar XJ - Дизеловият вариант отново най-екологичен луксозен автомобил във Великобритания

Main June 17, 2008 | RS-Auto.bg A- A+ 1635 views | no comments

За втора поредна година Jaguar XJ 2.7 Diesel бе обявен за най-екологичната луксозна кола на Великобритания в наръчника на Асоциацията за екологичен транспорт за 2008г (Environmental Transport Association`s 2007 Car Buyers Guide). Наградата е признание за успешното изпълняване на ангажимента, който компанията е поела за намаляване на СО2 емисиите и разхода на гориво. Това става възможно благодарение на непрекъснатото развитие и усъвършенстване на водещите в класа си дизелови двигатели и използването на модерната олекотена алуминиева конструкция при създаването на автомобилите.


Асоциацията за екологичен транспорт е проучила над 1 300 модела автомобили, които се предлагат в момента на пазара във Великобритания. Изследвани са мощност, емисии, икономичност и дори нивото на шум, което предизвикват, за да се създаде окончателната представа за най-екологичния автомобил.


Управлявaщият директор на Jaguar за Великобритания Джеф Казънс каза: “ Много съм щастлив, че спечелихме тази награда за втора поредна година. Ние напълно признаваме нашата отговорност към околната среда и поемаме задължението да участваме в процеса на разработването на технологични решения за автомобилите, горивото и инфраструктурата и да обърнем внимание на промяната в климата – тази награда показва, че се движим в правилната посока.”


Това е последната от дългия списък с награди за флагмана на марката, който стана известен и със своята убедителна демонстрация на икономичност, като измина 1641км само с един резервоар гориво - средният разход на гориво удари 7.25л/100км, което означава отделяне на 139 г СО2 /км.
XJ дълга база бе обявен и за най-добър автомобил за шофиране от списание „Chauffeur”, а “What Car?”, “ Auto Trader” и “Auto Express” определиха XJ за „Най-добър луксозен автомобил” в своите награди за употребявани автомобили към края на миналата година.
От пускането му на пазара през 2003г. гамата на XJ беше непрекъснато подобрявана с включването на XJ дълга база, специалната версия XJR Portfolio, бронираните модели XJ, както и пуснатият съвсем наскоро XJ08 моделна година, предлагащ обновен дизайн на екстериора и значителни подобрения в интериора.

 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...