Ford Focus отново е най-продаваният модел в света за 2013

Main August 15, 2013 | Speed-Press.com A- A+ 6740 views | no comments

Най-продаваният модел в света за миналата година Ford Focus запазва лидерската си позиция и през първото тримесечие на 2013 с 18% по-високи регистрации в света спрямо същия период на 2012 г. На база анализите на данните за световните регистрации на Полк, 288 724 автомобила са регистрирани през първото тримесечие – най-актуалните налични данни. За затвърждаване титлата на Focus като най-продавания лек автомобил роля изигра и силното търсене на ключови пазари, като Великобритания, Бразилия и Китай.

Регистрациите на Focus във Великобритания за първото тримесечие възлизат на 25 081 автомобила. В Бразилия се наблюдава ръст от 18% със 7 227 регистрирани автомобила Focus за същия период. В Китай са регистрирани 104 065 Focus-а за първите 3 месеца на 2013 г., което е ръст от 153% спрямо първото тримесечие на 2012 г. „Статистиката е красноречива“, заяви Роланд де Ваард, вицепрезидент маркетинг, продажби и услуги във Ford-Европа. „Глобалният ни Focus завладя потребителите по света заради забележителните си технологии, отлична икономичност и динамика, страхотно управление и всичко това на много конкурентна цена“.

Европейските клиенти вече могат да поръчват и новия електрически Focus – първия изцяло електрически автомобил, произвеждан от Ford-Европа в Саарлуис, Германия. Електрическият Focus е и първият изцяло електрически пътнически автомобил, който се произвежда в Германия директно на поточната линия на серийния модел. Флагманът Focus ST с 250 к.с. е първият истински глобален спортен автомобил на Ford – представен на пазара в САЩ миналата година, а в Азия – тази година. Наскоро Ford обяви нова версия на Focus, който ще е първият нехибриден бензинов семеен автомобил в Европа с 99 г/км СО2 емисии. Използвайки специално настроена версия на награждавания 1.0-литров EcoBoost двигател на Ford със 100 к.с., Focus ще постига водещ в класа разход на гориво от 4,3 л/100 км. „Постоянното развитие е изключително важно за глобалния успех на Focus, видно от новата версия на Focus 1.0 EcoBoost с СО2 емисии от 99 г/км, която ще бъде представена в Европа в самото начало на следващата година, добави де Ваард. - По-мощен от първото поколение Ford Focus с 1,6-литров двигател от преди по-малко от 10 години, но с 47% по-ниски СО2 емисии – това е доказателство, че развитието на Focus не е спряло“.

За да посрещне нарастващото търсене на Focus сред клиентите, Ford увеличава производството си по света. Последният завод на компанията, който през юли стартира производството на Focus, е в Пачико, Аржентина. Focus се произвежда в 9 завода на 4 континента. Заводите в Германия, САЩ, Русия, Китай, Тайланд, Виетнам, Тайван и Аржентина имат общ капацитет да произвеждат над 1,5 милиона Focus-а годишно, или 2 автомобила на минута.

Агенция Speed-Press

 
Keywords:   ford, ford focus
 

Images Gallery


 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...