FORD S-MAX – ИЗБРАННИКЪТ НА ЕВРОПА

Main November 13, 2006 | Auto-Press.net A- A+ 1064 views | no comments

Ford S-MAX е Автомобил на 2007 г. Международната награда му присъдиха 58 представителя на най-големите автомедии от общо 22 страни в Европа.

Конкурсът е организиран от седем водещи издания: Auto (Италия), Autocar (Великобритания), Autopista (Испания), Auto Visie (Холандия), L'Automobile Magazine (Франция), Stern (Германия) и Vi Bilagare (Швеция). В съревнованието са участвали модели, представени на пазара преди не повече от 12 месеца. Първенството на Ford S-MAX е измежду 41 конкурента, от които в крайния етап се класират общо осем - Citroen C4 Picasso, Fiat Grande Punto, Ford S-MAX, Honda Civic, Opel/Vauxhall Corsa, Peugeot 207, Skoda Roomster и Volvo C30.

Признанието Автомобил на 2007 г. за нас е още по-значимо, предвид достойната конкуренция и отчетения най-голям брой участници в конкурса, заяви Джон Флеминг, президент и изпълнителен директор на Ford-Европа. Още от представянето си Ford S-MAX бе съпътстван със смайваща реакция от страна на медиите и клиентите. Наградата потвърждава увереността ни, че този автомобил е различен и че основава нов автосегмент, съчетаващ особеностите на спортната кола и на MPV.
Според Рей Хътън, председател на журито на Автомобил на годината: Надпреварата между осемте финалиста беше наистина напрегната. Вотът на оценяващите показва колко впечатлени са били от концепцията на Ford S-MAX: просторна, многолика кола, с поведение на спортен автомобил. Победата й е напълно заслужена.

Постижението на Ford S-MAX е всъщност петото по рода си за Ford-Европа. Преди него носител на приза Автомобил на 1999 година стана Ford Focus. През 1993 г., наградата принадлежеше на първата генерация Ford Mondeo, през 1985 г. - на Ford Scorpio, а през 1981 г. отличеният беше Ford Escort.

Ford S-Max- 235 точки
Opel Corsa- 233 точки
Citroen C4 Picasso- 222 точки
Skoda Roomster- 189 точки
Honda Civic- 148 точки
Peugeot 207- 144 точки
Volvo C30- 141 точки
Fiat Grande Punto- 138 точки

 
 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...