Ford - Отбелязват поредни загуби

Main November 8, 2008 | RS-Auto.bg A- A+ 1185 views | no comments

Нещата в Детройт отиват от лошо към по-лошо, като ниската увереност на потребителите плюс по-малкото предлагане на кредит води до пълен колапс на автомобилния пазар. Ford отбеляза оперативна загуба от 2.7 милиарда долара само за третата четвърт на годината, което вероятно означава, че базираната в Диърборн компания допълнително ще реже откъм работна ръка и продукция.

И тези 2.7 милиарда долара загуби за третата четвърт на годината дори не изглежда да са най-лошото, което стои пред компанията. Ford също така са изгорили със 7.7 милиарда долара от своите резерви в кеш, съобщават от Automotive News. До края на септември Ford имаха на разположение 18.9 милиарда долара, което е видимо по-малко спрямо 26.6-те милиарда от края на юни.

Загубите (преди да се мине моментът с данъците) на Ford за третото тримесечие са 2.9 милиарда долара, което е много над 362-та милиона загуби за същия период на миналата година.

Ford все още могат да се похвалят с ликвидност на близо 30 милиарда долара, но с оглед на факта, че продажбите вероятно ще продължат да падат и през 2009 година, то бъдещето никак не изглежда розово.

„Продължаваме да предприемаме бързи и решаващи действия, изпълнявайки плана си и отговаряйки на резките промени в бизнес средата” – каза изпълнителният директор на Ford, Алън Мълали в официално съобщение в петък. „Имаме стратегия, която е достатъчно многообхватна и конкретна, за да се справи с драматичните промени в днешната среда.”

В опита си поне да забави настоящото „кървене” Ford вероятно ще намали работната си ръка в Северна Америка с близо 10 % - и това до края на януари. Други 2600 почасови работници също ще бъде освободени. В допълнение към намаляването на работните места Ford също така ще премахне и 40 000 автомобила от своите планове за четвъртото тримесечие на годината. Повечето редукции идват от фабриките са леки коли и кросоувъри.

Ford не са излизали на печалба от 2005 година, като не очакват това да стане и поне до 2010 година.

 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...