Ford с глухарчета в салона!

Main May 12, 2011 | Auto-Press.net A- A+ 3785 views | no comments


Инжeнерите на Ford съвместно с учени от университета в Охайо разработват нови материали способни да заменят гумата и пластмасите, използвани при тапицериите на колата. През последните години се водят интензивни разработки за нарастване делът на възобновляемите и преработени материали в изработката на автомобилите.

Търсейки алтернативни материали за тапицериите, инженерите на Ford са стигнали до любопитно решение - суровина за новите пластмаси и гумени изделия може да бъде белият сок, изтичащ от стъблата на глухарчето. Преди обаче глухарчетата да проникнат в салоните на автомобилите със Синия овал на капака, хората на Ford провеждат редица тестове на новите материали с тяхно участие за съответствието им стандартите за качество на компанията. След успешното им приключване глухарчестата пластмаса ще се използва за подовите килимчета, стойките за чаши, в различните уплътнения и панели.

Друга интересна алтернативна суровина ще стане американската Гуаюла – вид храст, растящ на територията на САЩ.

"Постоянно търсим нови възобновляеми материали за колите си, за да намалим участието на въглерода в производството ни и търсим възможности за използване на местни суровини. Синтетичната гума не е устойчив и възобновляем ресурс и това ни кара да търсим намаляване на използването й в нашите нови коли навсякъде, където е възможно. Глухарчето има всички шансове да стане природен възобновляем източник на алтернативна суровина за производство на гума" - заяви Анжела Харис, инженер-изследовател във Ford.

 
Keywords:   ford
 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...