Ford стартира производството още две купета на новия Focus (+ Видео)

Main May 5, 2011 | Auto-Press.net A- A+ 1925 views | no comments

С началото на производството на версиите с четири врати и комби на новото поколение Focus, Ford обещава да предложи цялостно покритие на изискванията на потребителите в Европа.

От Ford възлагат огромни надежди и са уверени, че комби версията на новия Focus ще продължи по стъпките на своя предшественик. От фирмата на синия овал коментират, че очакват отново около 1/3 от общите продажби на новото поколение на хитовия модел да бъдат генерирани именно от неговата многофункционална модификация. В някои държави, като Италия и Германия, реализацията на комбито на Focus се равнява на повече от половината за модела като цяло.

Видео

С междуосие от 2648 мм, което е същото като на петвратата версия на Focus, комбито е с почти 20 сантиметра по-дълго от нея. С обща дължина на автомобила от 4556 мм, при стандартна конфигурация на седалките, товарното отделение предлага вместимост от 490 литра. При необходимост и след сгъването на задните седалки, свободният обем нараства до внушителните 1516 литра. Благодарение на оптимизацията на конструкцията, комбито на новия Ford Focus предлага сигурно превозване на товари с ширина от 1149 мм, което е с почти 12 сантиметра повече в сравнение с възможностите на предшественика му.

Отлична товарна функционалност предлага и четиривратата версия на новия Focus. С дължина от 4534 мм, автомобилът е със 17.6 сантиметра по-дълъг от петвратата модификация. Вместимостта на багажника е 480 литра, но обемът може да бъде увеличен, благодарение на делимите и сгъваеми задни седалки.

Видео

Новият Focus стъпва на европейския пазар с редица иновативни системи за активна безопасност. Типични примери за това са изцяло новата за портфолиото на Ford системата Low Speed Safety (автоматично активиране на спирачната система при движение с ниска скорост и опасност от удар с превозно средство отпред), система за автоматично паркиране, система за предупреждение при неволно пресичане на осевата линия, активна система за задържане на автомобила в платното, система за разпознаване на пътните знаци и други.

Видео

Видео

Видео

Видео

Видео

Видео

 
Keywords:   focus ford, ford, ford focus
 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...