General Motors - Губят пари от Volt, но подобряват имидж

Main March 21, 2008 | RS-Auto.bg A- A+ 2065 views | no comments

Вицепрезидентът на General Motors Боб Лъц призна, че неуспехът на автомобилния концерн да започне да печели от хибридни и електрически автомобили с технология, която и без това притежава още от 60-те години на миналия век, е било истинска грешка. Говорейки по време на автомобилното изложение в Ню Йорк Лъц разкри, че дълбоко съжалява, че не е победил Toyota в хибридната надпревара и че GM e хвърлила на вятъра златна възможност.

В действителност няколко автомобилни производителя предсказаха през последните години резкия скок на цените на горивата, както и промените в стандартите за вредните емисии и за разхода на гориво. За всичко това се говореше доста през последните 10-на години, като GM възнамерява да компенсира за пропиляното време. За да стори това General Motors планира да подобри значително имиджа си и да добави една зелена нотка към него. Така компанията е готова да изгуби доста пари през следващите няколко години и да ги хвърли в развитието на своя plug-in хибрид Volt.

Докато продажбите на Volt не се очаква да носят печалби в продължение на няколко години, логиката зад този ход на GM вероятно би означавал по-скоро да се промени имиджа на концерна и да придобие името на една технологично развита и модерна компания. Лъц каза, че липсата в GM на технологии за алтернативни горива показва един много слаб имидж, който коства на компанията милиарди долари,като по-страшното е, че се губят клиентите и тяхната лоялност.

Лъц предвижда, че пускането на Volt ще бъде толкова голяма стъпка, колкото пускането на Ford Model T преди век. Всъщност той твърди, че GM може и да се подценили популярността на plug-in хибридите и че продажбите на Volt имат потенциала да достигнат 500 000 бройки годишно. Това са си доста автомобили, от които ще се губи, но дори и да няма печалба от него, Volt ще накара потребителите да променят отношението си към GM и да ги направят по-склонни да купуват бъдещите хибриди или електрически возила.

 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...