General Motors ще вложи 2 млрд. долара за развитие в производството си

Main May 13, 2011 | Speed-Press.com A- A+ 5250 views | no comments

Автомобилният концерн General Motors ще вложи в разширяване на производството си в САЩ 2 милиарда долара. Шефът на GM Дан Акерсън заяви пред журналисти, че в следващите 18 месеца огромните средства ще бъдат предоставени за модернизация и увеличаване обема на производството в 17 завода на компанията; инвестициите ще направят възможно създаването на 4000 нови работни места. В частност, 131 млн. долара ще отидат за реконструкция на завода в щата Кентъки, където се произвежда спортният модел Chevrolet Corvette.
Изявлението на Дан Акерсън прозвуча позитивно на фона на финансовия отчет на General Motors за първите четири месеца на 2011 г: чистата печалба на автомобилния производител е скочила три пъти в сравнение със същия период на миналата година и достигна 3,2 млрд. долара. Междувременно позициите на основния конкурент на GM – японския автогигант Toyota – се оказаха съществено нестабилни в резултат на разрушителното земетресение и цунамитое в Япония.

 
 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...