Giulietta и MiTo спечелиха престижни награди в Италия и Германия

Main February 2, 2011 | Auto-Press.net A- A+ 11408 views | no comments

Отличен старт на годината за марката Alfa Romeo, която спечели престижни награди в Италия със своите два най-успешни модела Giulietta и MiTo. Giulietta бе отличена с две награди. В Италия спечели наградата "Нов автомобил на годината 2011/ Newcomer of the year 2011, която бе връчена от списание Quattroruote. Giulietta спечели сред десет най-интересни автомобила, направили своя дебют през 2010г., подбрани от месечното издание и чрез гласуване на читателите.

Giulietta събра почти 44% от гласовете на повече от 103 000 гласували читатели, гласували чрез писма, SMS съобщения и интернет. Това е забележителен резултат, като се има предвид огромната разлика между Giulietta и победителите на второ и трето място: Audi A1 и Citroën DS3, които получиха съответно 12.46% и 8.9% от гласовете. Наградата бе връчена вчера на Харалд Уестър, Изпълнителен Директор на Alfa Romeo, по време на церемония, която се състоя в Palazzo Mezzanotte, централата на Фондовата борса в Милано. В Германия, Giulietta бе номинирана за първи път с престижната награда "Die Besten Autos/Най-добрите автомобили на списание Auto Motor und Sport. Наградата бе незабавно спечелена в категория компактни автомобили. Тя бе присъдена чрез гласуване на читателите, които също така наградиха MiTo, в категорията "mini, за трета поредна година след признанията получени през 2009г. и 2010г.

Двата автомобила също доминираха в класацията и добавиха нови признания към историята на успехите в наградата " Най-добрите автомобили/ Die Besten Autos: от 1976 ( годината през, която за първи път наградата е връчена), автомобилите Alfa Romeo са обявени за най-добри в съответни категории 29 пъти. Наградата бе връчена на Манфред Кантнер (Manfred Kantner) , Изпълнителен директор на Fiat Group Automobiles Germany AG. Тези награди са допълнение към вече забележителния списък от признания, които Giulietta и MiTo са получили в последните месеци.

Избран за "Auto Europa 2011 от Съюза на италианските автомобилни журналисти (UIGA) и спечелил втора награда от Автомобил на Годината 2011/ Car of the Year 2011, но първа награда в категорията за конвенционални двигатели ( това е само част от най- значимите награди), Alfa Romeo Giulietta е съчетание от пътно поведение, комфорт и сигурност. Giulietta предлага изключителен простор за пътниците и комфорт, чрез своите пет удобни места и е най- сигурния автомобил според Euro NCAP (5 звезди и 87т. от 100т) . Всичко това става още по-интересно, когато се отчете и превъзходството на двигателите на Alfa Romeo Giulietta чрез новите допълнения: новия двигател 2.0 JTDM 140 к.с. и "Alfa TCT, ново поколение автоматична скоростна кутия с двоен сух съединител на Alfa,в допълнение към двигателя 1.4 MultiAir турбобензин.

Alfa Romeo MiTo е автомобил, спечелил много награди също. След наградата "Auto Europa 2009 през 2008г, автомобила получи повече от 20 международни признания, простиращи се от Италия до Германия, от Полша до Франция и дори в Уругвай. Това показа, че автомобила се харесва и оценява, както от специализираната автомобилна преса така и от обществеността. Благодарение на изключителните си характеристики, автомобила е израз на характерния италиански стил, при който спортния дух и елегантност се срещат в перфектна хармония.

 
 

Images Gallery


 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...