GLOBUL и Крум Дончев призовават към безопасно шофиране

Main June 10, 2013 | Speed-Press.com A- A+ 10530 views | no comments

За седма година GLOBUL стартира кампанията „Шофирай безопасно“, която има за цел да насърчи разумното поведение на пътя и да стимулира отговорната употреба на мобилни телефони зад волана.
Инициативата бе открита с обучение по безопасно шофиране с участието на рали състезателя Крум Дончев и екипа на GLOBUL Rally Team, което се състоя на учебен полигон „Павел Жеков“ край София.
„Шофирай безопасно“ е дългосрочна кампания на GLOBUL, насочена към подобряване на пътната безопасност в страната.


По време на събитието, Крум Дончев демонстрира техники за безопасно шофиране и даде полезни съвети за управление на автомобил в екстремни ситуации. Участниците имаха възможност да изпълнят няколко практически упражнения на специално избрано за целта трасе. В състезанието по безопасно шофиране се включиха автомобилни журналисти и гости на събитието, а участникът с най-добър резултат в надпреварата спечели смартфон Nokia Lumia 800.


“Шофирането е не просто удобство и удоволствие, но и въпрос на лична отговорност. Всяка година хиляди българи стават жертва на пътни инциденти, голяма част от които се дължат на невнимание. Мобилните телефони са неразделна част от живота ни, но използването им по време на шофиране е сред рисковите фактори, които могат да доведат до разсейване на водачите. Ето защо призоваваме шофьорите да бъдат внимателни, тъй като необмисле ните рискове на пътя могат да имат тежки последици”, заяви по време на събитието Ясен Гуев, директор „Корпоративна политика“ на GLOBUL.


„Заставам зад каузата на GLOBUL не само като професионален състезател, но и като човек, който шофира в ежедневния си живот. Всеки водач, независимо от своя опит, трябва да има отговорно отношение към шофирането и да бъде винаги концентриран на пътя. Подобряването на пътната безопасност в страната зависи не само от институциите, но и от нашите собствени усилия да бъдем внимателни и толерантни към другите участници в движението“, коментира Крум Дончев.

Агенция Speed-Press

 
Keywords:   globul, lumia, nokia, rally team
 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...