GM - Намалява производството

Main May 1, 2008 | RS-Auto.bg A- A+ 1817 views | no comments

GM ще се опита да избегне съдбата на Toyota, като преждевременно редуцира производството в някои от своите фабрики, за да предотврати прекомерното предлагане на стагниращия американски пазар. В унисон с намаляващото търсене на големите SUV и пикапи GM потвърди, че ще започне да намалява смените във фабриките си на Pontiac и Flint в Мичиган, както и в Ошава. Онтарио и Джейнсвил, Уисконсин. По този начин идеята е да се синхронизират капацитетът на производство с търсенето на пазара.

Под този план се очаква приблизително 88 000 от големите пикапи и още 50 000 от големите SUV модели да бъдат премахнати от производството на GM за Северна Америка за остатъка от календарната 2008 година. Моделите от гореизброените категории включват Chevrolet Silverado, Suburban и Tahoe, както и GMC Sierra и Yukon.

Сегментът на пълноразмерните пикапи и SUV модели значително спадна – съответно с 15 и 26 %. И това са данни само за първото тримесечие на 2008 година. Съответно обаче намаляващият капацитет на фабриките може да резултира в по-малка нужда от персонал, като това предстои да бъде доуточнено от ръководството на компанията през идните няколко седмици.

 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...