GM и Honda заедно за нови горивни клетки

Main July 3, 2013 | Speed-Press.com A- A+ 5160 views | no comments

General Motors и Honda окончателно „си стиснаха ръцете“ за съвместна разработка на следващо поколение системи с горивни клетки и технологии за съхранение на водород, насрочена за периода до 2020 г. Двете компании ще работят съвместно и заедно със своите партньори за по-нататъшното развитие на инфраструктурата за зареждане с водород.

GM и Honda са сред признатите световни лидери в областта на технологиите с горивни клетки. Според последните данни за индекса на регистрираните патенти в областта на екологичните системи за задвижване те се нареждат съответно на първо и второ място в глобален мащаб по брой с общо над 1200 регистрации.

Както вече бе обявено, компанията Honda планира да представи наследника на модела FCX Clarity с горивни клетки на пазарите в Япония и Съединените американски щати през 2015 г., след което да лансира модела в Европа. GM ще обявят своите планове за серийно производство на автомобили с такава система на задвижване на по-късен етап.

Превозните средства, задвижвани от системи с горивни клетки, са в състояние да използват обновяем енергиен източник под формата на водород, получен от биомаса или добит чрез енергия от вятърни електроцентрали. Единственото вещество, което се отделя при работата на електромобилите с горивни клетки е водната пара. В допълнение към това, автомобилите с такива системи могат да постигнат автономен пробег с продължителност до 644 км, зареждането им с гориво отнема едва три минути, a технологията на задвижване може да се използва еднакво лесно и ефективно при малки, средни и големи превозни средства.


 
Keywords:   clarity, general motors, honda
 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...