Goodyear отбеляза рекордни резултати за третото тримесечие

Main November 22, 2007 | Auto-Press.net A- A+ 778 views | no comments

The Goodyear Tire & Rubber Company отбеляза рекордни продажби за третото тримесечие на стойност $5.1 милиарда, с 3% повече от постигнатото през миналата година, благодарение на доставката на по-малки количества на по-високи цени и по-богат продуктов микс.

Подобрените ценова политика и продуктов микс при всичките пет бизнес направления доведоха до печалби на гума до 7% по-високи от постигнатото през третото тримесечие на 2006 г. По-малките обеми отразяват стратегическото решение на компанията да излезе от определение сегменти в Северна Америка, както и по-слабия пазар.

Забележителното трето тримесечие е знак за успеха, който Goodyear постига в маркетирането на премиум продуктовите линии, докато продължаваме да се фокусираме върху подобряването на ценовата структура, заяви Робърт Дж. Кийгън, Председател и Главен изпълнителен директор. Въпреки предизвикателствата на пазара, нашите резултати са сред най-добрите постигани някога от Goodyear.

За третото тримесечие всяко от петте бизнес направления постигна ръст от десетки проценти на приходите от основна дейност по сегменти. Трите нововъзникващи пазара на компанията увеличиха продажбите си с 15%, а приходите от основна дейност по сегменти са с 24% ръст, в сравнение със същия период на миналата година.

Робърт Кийгън заяви, че компанията продължава да бележи напредък през третото тримесечие по отношение на плановете си да постигне намаляване на разходите на брутна стойност $1.8 - $2 милиарда до края на 2009 г. Досега сме постигнали обколо $900 милиона икономии и продължаваме по план за достигане на целта, поставена за този четиригодишен период, заяви той.

Подобрените ценова политика и продуктов микс оказаха благотворно влияние върху печалбите от основна дейност по сегменти през третото тримесечие $179 милиона, което компенсира за повишаването на разходите за суровини от $23 милиона.

Goodyear е един от най-големите производители на гуми в света. Компанията има близо 70 000 служители и произвежда своите продукти в над 60 фабрики в 26 страни по света.

 
 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...