Great Wall Voleex C10 изненадва приятно

Main July 16, 2012 | Speed-Press.com A- A+ 5025 views | no comments


През уикенда най-сетне имахме възможността да тестваме един от автомобилите „made in Ловеч“, Great Wall Voleex C10. От началото на тази година китайската марка стъпи на българска земя и нейните автомобили се асемблират в новоизградения завод на “Литекс Моторс“ в село Баховица, край Ловеч.
Voleex е най-малкият представител на гамата на Great Wall. Компактният градски хечбек с дължина 3810 мм, широчина 1705 мм и височина 1540 мм разполага с достатъчно пространство на борда си. Автомобилът, който ни бе предоставен, бе обзаведен с всички възможни екстри за нискобюджетния сегмент, като парктроникът дори ни изненада.
Предният ред седалки осигурява добра видимост, а и доста място за пътника и шофьора. Бордовото табло е семпло, нищо излишно не дразни окото и ориентирането по него е лесно и логично. За жалост бордови компютър липсва, за сметка на това аудиосистемата е със CD и USB и aux вход, последните удобно разположени вляво от ръчната спирачка. Зад волана са кръглите циферблати на оборотомера и скоростомера. Малка ниша на централната конзола, точно под радиото, побира два телефона и голям портфейл. Жабката е доста голяма, разполагаме и с поставка за чаши.
Не сме и очаквали луксозни материали за салона, все пак говорим за евтин автомобил, така че пластмасата в интериора отговаря точно на класа на Voleex.
Автомобилът се оказа приятен за управление – с удобен и изненадващо директен волан и малко твърд скоростен лост (може би все още не разработен, тъй като колата беше на едва 10 000 км). В градска среда се представи отлично и показа добра маневреност, бърз старт по светофарите, а и предвид скромните му размери, намирането на място за паркинг не бе никакъв проблем.
За безопасността на борда се грижат ABS с EBD, спирачен асистент, ESP (опция), въздушни възглавници за шофьора и пасажера (стандарт), странични въздушни възглавници (опция), въздушни завеси отпред и отзад (опция), колани с пиротехнически механизми, обезопасена телескопична колона и т.н.
Версията, която имахме възможност да тестваме, бе с нелошия бензинов двигател 1,5 VVTi с макс. мощност 97 к.с. при 6000 об/мин и макс. въртящ момент от 138 Нм при 4200 об/мин. Този мотор е доста еластичен, но си изисква високи обороти. Куплиран е с 5-степенна механична предавателна кутия. Тестовият Voleex C10 бе и с фабрично монтирана газова уредба, като на газ колата не е толкова пъргава, колкото на бензин.
На магистрала автомобилът ускорява добре, и изпреварването не е проблем, макар че отнема повече време и препоръката ни е преминаване на по-ниска предавка. Позволихме си леко да нарушим закона, за да изстискаме от него максимална скорост 160 км/ч, като при скорост над 100 км/ч Voleex C10 е шумничък. За цената от 14 990 лв. с ДДС автомобилът върви с 5-годишна гаранция и с топ ниво на оборудване, включващо климатик, централно заключване, аудио с MP3, 6 високоговорителя и усилвател 4х40W, лети джанти, 4 електрически стъкла, електрически огледала и електрическо сгъване, фарове за мъгла, заден парк асистент, прецизно серво-управление и др.

 
Keywords:   great wall
 

Images Gallery


 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...