Great Wall ще участва в рали “Дакар 2012”

Main December 14, 2011 | Speed-Press.com A- A+ 7480 views | no comments

Китайският автомобилен гигант Great Wall обяви третото си поредно участие в рали “Дакар 2012“ със SUV модела си Hover. Китайският пилот Джоу Йонг отново ще представи марката в състезанието, което е известно като най-трудното рали в света. Компанията ще се включи с два автомобила. Също зад волана на Hover SUV ще седне и новият съотборник на Йонг - португалецът Карлос Соуса, който участва с екипа на Great Wall за първи път.
Миналата година Йонг финишира на 22-ро място с Hover, като успя да завърши на 12-о, 13-о и 15-о място в различните етапи на ралито – нещо, което преди това не е постигано от китайски автомобилен пилот. Карлос Соуса е участвал в ралито 12 пъти и е финиширал успешно в рекордните 11 участия. Той е в челната десятка на състезанието при 8 от тях, а най-високото му класиране е четвъртото място през 2003 г.
Колите, които ще бъдат използвани за рали “Дакар”, в момента се подлагат на финални етапи на тестване в пустинята Сахара за да се оптимизира ефективността им преди да бъдат изпратени в Аржентина през декември. Сахара е избрана за тестовете поради грубия и разнообразен терен и екстремни метеорологични условия. Тестовете там имат за цел да подготвят автомобилите за тежките изпитания на рали Дакар през 2012 г.
SUV моделът Hover, който ще участва в състезанието, е базиран на стандартното производство на автомобила. Въз основа на опита от последните 2 години Great Wall намалява дължината на колата за по-гъвкаво и динамично представяне. Бензиновите двигатели от предишните състезания ще бъдат заменени с дизелов мотор според последните тенденции при състезателните автомобили. Така със същия обем на резервоара Hover ще може да изминава по-дълги разстояния с едно зареждане и да се представя по-агресивно в състезанието.
Извън рали “Дакар”, 5-местният SUV модел е най-изнасяната китайска кола в сегмента си и води по продажби в Китай 8 години по ред с общо 120 144 продадени бройки от модела досега и 26 000 изнесени извън страната. Hover в момента се предлага на редица пазари извън Китай, включително европейския и австралийския, като ще се произвежда и у нас от 2012 г. край Ловеч в един от най-модерните заводи в света. В момента моделът се предлага у нас в 13 представителства на марката Great Wall в цялата страна. Моделът е с богато стандартно оборудване, което включва автоматичен климатик, ел. стъкла, лети джанти, аудио уредба с MP3 и много други.


 
Keywords:   great wall, SUV
 

Images Gallery


 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...