Head-up дисплей за всеки автомобил

Main November 13, 2006 | Auto-Press.net A- A+ 4076 views | no comments

Head-up технологията за прожектиране на информация на предното стъкло на автомобилите стана достояние на потребителите и значително подобри безопасността на движението. Единственият минус на системата е този, че тя се интегрира в по- скъпите автомобили, което я прави сериозен лукс. Всичко това се промени благодарение на Head-up блока на Waeco.

Системата MHUD-100 на Waeco може да се монтира на всеки автомобил. Head-up пакетът включва проектор, който се поставя в горната част на предното табло, специално фолио, което се залепва на стъклото и кабелна връзка с автомобила.

Всяко отклоняване на погледа на водача от пътя, за да се провери моментната скорост на движение, означава една секунда неконтролируемо движение на автомобила. При скорост на движение от 100 км/ч, това се равнява на изминаването на близо 27 метра. Операцията по монтирането на MHUD-100 отнема само около половин час, а резултатът от работата й може да се изрази с човешки животи.

Освен да подава актуална информация за скоростта на движението, MHUD-100 на Waeco има и предупредителна функция. Водачът е в състояние да я нагласи на четири предварително въведените скоростни граници от 30, 50, 70 и 100 км/ч. При достигането на обозначената, системата подава ясен звуков сигнал.

 
Keywords:   waeco
 

Images Gallery


 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...