Honda привиква обратно 646 000 свои коли - От Европа, САЩ, Африка и Азия

Main January 30, 2010 | RS-Auto.bg A- A+ 716 views | no comments

От Honda обявиха, че (подобно на Toyota) привикват обратно 646 000 свои коли, като в глобален мащаб това се отнася за моделите Jazz/Fit и City.

Привикването на автомобилите е предизвикано от дефект в електрическата система на прозорците, който е довел до смъртен случай на дете при пожар в кола.

Според ръководството на Honda представители на моделите Jazz/Fit и City вероятно са оборудвани с дефектната електрическа система на прозорците, чийто досег с вода може да доведе до късо съединение и пожар.

От компанията ще привикат коли от Северна и Южна Америка, Европа, Южна Африка и Азия, но не и от Япония. Автомобилният производител изтегля от американския пазар 140 000 свои коли. Досега има общо три случая на пожар в коли на Honda, причинени от въпросния дефект с електрическата система на прозорците, като два от тях са възникнали в САЩ.

 

Images Gallery


 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...